Wpis z mikrobloga

Miki jak jest u was z #upc ? Od października lecę na umowie bezterminowej. Dzwonili do mnie już w grudniu ostatnio i wciskali pakiet, oczywiście odmawiałem i tłumaczyłem, że a) nie mam telewizora b) nie mam telefonu stacjonarnego c) nie chcę nowej umowy bo w czerwcu się wyprowadzam. I tak ze 2 razy. W tym miesiącu normalnie przyszedł rachunek za 60 mb, ale od paru dni zauważyłem coś dziwnego, mianowicie mam 120mb/s. Mamy nadal styczeń a ja mam 120mb/s. Na stronie upc jest napisane, że mam fiber 120mb/s, fakturę za ten miesiąc opłaciłem za 60mb/s i tak mam w historii usługi. Czy pro-kliencko mi po prostu zwiększyli neta czy lecą w wuja i mogli mi coś aktywować bez mojej zgody ? Raz, chyba w listopadzie miałem też taki telefon czy chce w promocyjnej cenie 120mb/s ale pani nie powiedziała, że wiąże się to z nową umową 2 letnią, oczywiście zapytałem o to i nie wyraziłem zgody mówiąc, że jestem studentem i się w lipcu wyprowadzam i niepotrzebna mi umowa. Ktoś miał podobne doświadczenie ?
  • 5
@t-time: Zadzwoń na infolinie i się dopytaj. Niestety nikt tutaj nie jest jasnowidzem ( ͡° ͜ʖ ͡°) i nie odpowie na Twoje pytanie bo może być różnie. To znaczy albo konsultantka zrobiła Ciebie w wuja i przedłużyła umowę albo zostałeś objęty akcja podwyższania netu. Skoro cena się nie zmieniła to prawdopodobnie jest to drugie ale bezpieczniej będzie zadzwonić i wtedy będziesz wiedział na 100%.