Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki pytanie anonimowe:
Czy jak zarabiam 2500-2700 na rękę jako specjalista w dużej firmie(nie pokrywa się to z moim zawodem w dużej mierze), to czy myśleć o zmianie pracy?
Jestem inżynierem automatyki- i mam obiecany awans za rok(kierownik wydziału remontowego)- myślę, że podwyżka o ok 1000 zł.
Dobrze umiem automatykę i programować sterowniki plc+umiem programować CNC. Angielski komunikatywny(B1) i niemieckiego się chcę nauczyć.
Jakoś wewnętrznie wierzę, że jestem w stanie zarabiać dużo więcej... Tutaj mam umowę lojalnościową - 10k do oddania w razie zerwania umowy...

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: dorotka-wu
  • 10
@AnonimoweMirkoWyznania: Kto w dzisiejszych czasach podpisuje lojalki? Musiałeś być bardzo zdesperowany. Moim zdaniem pensje masz tragiczną 500zł mniej to zarabia byle kto byle gdzie. Szukaj czegoś lepszego i niczego nie mów. Jak znajdziesz i wynegocjujesz o wiele lepszą stawkę to idziesz do obecnego pracodawcy mówisz jaka jest sytuacja i jak nie dadzą Ci lepszego hajsu to się żegnasz. Proste jak budowa cepa.