Aktywne Wpisy

LewCyzud +514
Jak chcecie ochrony planety to przestańcie wydawać co rok nowy telefon i wprowadźcie program łatwej wymiany baterii ( ͡° ͜ʖ ͡°) a nie sobie mordę wycieracie ekologią bedac jednocześnie najwikeszym trucicielem spośród spółek technologicznych
#apple
#apple
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Plugin_Upgrader->install()WP_Upgrader->run()
WP_Upgrader->install_package()
copy_dir()
Jedno, czego jeszcze nie wiem, jest to, gdzie ten wirus wrzucił swój kod wpinający się do upgradera? Czy znajdzie się jakaś dobra dusza, która podpowie gdzie może siedzieć to co wywołuje się razem z upgradem?
Coś czuję, że niedługo będzie bardzo popularne nowe hasło: chcesz mieć szybkie włamanie do twojej strony internetowej, zrób sobie stronę na Wordpressie.
I skończy się złota passa WP.
SELECT * FROM wpposts WHERE postcontent LIKE '%<iframe%'
UNION
SELECT * FROM wpposts WHERE postcontent LIKE '%<noscript%'
UNION
SELECT * FROM wpposts WHERE postcontent LIKE'%display:%'
i zobacz, czy tam coś nie siedzi.
Hasła FTP/admina WP pozmieniane, wtyczki aktualne (i do sprawdzenia kiedy byłą ostatnia aktualizacja, bo bywa, że jest "aktualna", a aktualizacja ostatnio 3 lata temu)?
Motyw jak jest niestandardowy,
Najbardziej zastanawia mnie jak wirus jest wpięty do aktualizatora wtyczek. Niestety na forum wordpressa uzyskałem mało wartościową odpowiedź.
A Wordpressa omijam szerokim łukiem. Zresztą nie tylko ja. Niech studenciaki robią sobie na WP gównostronki za 300 zł na gotowych szablonach. Potem niech się do nich włamują, a właściciele tych stron niech płaczą.