Aktywne Wpisy
Mc_Gnoyek +2136
Mirki, proszę was o pomoc.
Dziś, dosłownie półtorej godziny temu w parku jakiś człowiek podszedł do mnie i spryskał mnie ORAZ MOJE 5 MIESIĘCZNE DZIECKO gazem pieprzowym.
Akcja miała miejsce w parku na Kurdwanowie w Krakowie, ok. godz. 18:45.
Nie wiem tak naprawdę co zaszło, nie wiem czemu, nie umiem tego przetworzyć.
Monitoringu prawdopodobnie brak, policja kazała jechać na komisariat zgłosić, jeśli mi się chce.
Synek został zabrany karetką do szpitala ale
Dziś, dosłownie półtorej godziny temu w parku jakiś człowiek podszedł do mnie i spryskał mnie ORAZ MOJE 5 MIESIĘCZNE DZIECKO gazem pieprzowym.
Akcja miała miejsce w parku na Kurdwanowie w Krakowie, ok. godz. 18:45.
Nie wiem tak naprawdę co zaszło, nie wiem czemu, nie umiem tego przetworzyć.
Monitoringu prawdopodobnie brak, policja kazała jechać na komisariat zgłosić, jeśli mi się chce.
Synek został zabrany karetką do szpitala ale
girldoma +468
W momencie, gdy chmielicie np. na sam poczatek gotowania, potem w polowie i potem na flameout, wyciagacie na czas chlodzenia brzeczki w tym przypadku dwie pierwsze porcje chmielu, zostawiajac tylko ta na 0', czy zostawiacie jak jest? Ja po gotowaniu wyciagam chmiel (ponczochy) i dodaje ten na flameout, ale natknalem sie na ten watek na homebrewtalk i zglupialem, bo wiekszosc przelewa calosc do fermentora nie przejmujac sie specjalnie chmielem ktory caly czas jest w srodku.
Udanych warek zycze :3
#piwowarstwo
@Nebayh: O to pierwsze ;)
@chap95: Zostawiamy, poczytaj o "whirlpool", pozdrawiam!
Do filtracji jest whirlpool, niektórzy przelewaja też do wiadra do filtracji, (bo sraczwezykk też świetnie zatrzymuje chmiel) co dodatkowo napowietrza brzeczkę.
wrzucaj luzem. Chłodzenie z chmielinami nie szkodzi piwu.
Niektórzy mają w poważaniu chmieliny i zaraz po schładzaniu przetaczają na fermentację łącznie z chmielinami. Nie polecam, ale nie widzę też powodów dlaczego miałoby to zauważalnie szkodzić piwu