Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki kupiłem laptopa dla siostry w Karen.pl i laptop jest zepsuty - wpier myślałem że jest to bład Windows 10 który był tam od nowości (jakaś błędna kompilacja czy coś powodująca błędy) ale potem okazało się że układ graficzny jest uszkodozny - generuje artefakty w postaci czarych prostokątów, system został niedawno przeinstalowany i wróciło.

I do sedna, wpisuje S/N na stronie lenovo i pisze że laptop nie ma gwrancji - kupiony w marcu 2016 gwrancja skonczyła się w listopadzie 2016 wg strony lenovo i co teraz? Miał ktoś taki przypadek?

Laptop kupiony na osobę fizyczną przez Allegro. Laptop To Lenovo Yoga-500 model 80R5003YPB

Wołam @Komputronik_pl Bo to wasze dziecko Karen.pl

#laptopy #naprawalaptopow #komputronik #komputery
  • 12
@solekom: Byla zrobiona reinstalacja całego OS, Instalacja Najnowszych sterowników od Grafiki Intela, potem do nVidi też najnowsze dedykowane do tego model u (GF940)
@bi-tek nie sugeruj sie wpisem na stronie Lenovo odnosnie gwarancji. Jesli zalezy Ci zeby widniala tam data zgodna z data zakupu musisz im wyslac skan rachunku z data. Nie ma to znaczenia, wiec szkoda zachodu... Gwarancja jest wazna 2 lata od daty na paragonie.