Aktywne Wpisy
xionacz +1385
Tywin_Lannister +141
#slowacja
Widzę, że na Wykopie stabilnie. Ostateczny dowód na to, że politycy i media nieodwracalnie zlasowali wam mózgi.
Postrzelono człowieka - być może śmiertelnie - a wykopki dokazują, bo miał inne poglądy polityczne od nich xd
Jakby coś takiego spotkało Dudę albo jakiegoś innego polityka, którego nie lubicie, to pewnie by tu też były żarty, wiwaty i oklaski. Brak słów na was.
Widzę, że na Wykopie stabilnie. Ostateczny dowód na to, że politycy i media nieodwracalnie zlasowali wam mózgi.
Postrzelono człowieka - być może śmiertelnie - a wykopki dokazują, bo miał inne poglądy polityczne od nich xd
Jakby coś takiego spotkało Dudę albo jakiegoś innego polityka, którego nie lubicie, to pewnie by tu też były żarty, wiwaty i oklaski. Brak słów na was.
Po za tym ja skórki zawsze wyrzucałem, dają za dużo goryczki.
Komentarz usunięty przez autora
Sami amatorzy... Nie mają pojęcia jak się robi cytrynówkę. Podstawa to jest obrać cytryny ze skórki bez albedo (tego białego) i wrzucić do wódki (maceracja). W tym czasie ze skórek wyjdzie cały aromat cytryny kolorki itp. Później wyciska się cytryny miesza z tym wyrobem ze skórek. Dodaje cukier i wychodzi pyszna cytrynówka. Tylko dobrze, żeby postała tak z pół roku.
Jak chcecie przepis to walcie na priv
Przepis nie jest mój ale jeden z najlepszych jaki znam:
I - PRZEPIS.
Dotyczy 5 - ci litrowego gąsiorka.
- 16 cytryn
- 2 litry spirytusu albo 2,5.
Spirytus najlepiej o mocy ok.70 - 80 %.
- 3 czubate szklanki szklane od herbaty cukru.( nigdy nie liczyłem ile gram :D )
Najpierw należy sparzyć cytryny.
Ja robię tak: do gotującej wody w garnku wrzucam pojedynczo cytryny i poturlam w
Kupcie porządne cytryny ja kiedyś kupiłem w LIDLu takie blade z grubym albedo to słaba wyszła ta cytrynówka. Najlepsze takie wybarwione zółte aromatyczne.
Komentarz usunięty przez autora
Nie umiem czekac na nalewkę. Potem taka co dlugo stoi to wypadaloby pic ja powolutku itd. A to nie o to w tej zabawie chodzi!
Komentarz usunięty przez autora