Aktywne Wpisy
Jacinda +583
hej Mireczki, nie wiem czy jest ktoś tutaj co pamięta mój post sprzed sześciu lat, kiedy chwaliłam się wynikami z matury:
mój wpis z 2018
Przyszłam się pochwalić, że studia skończyłam, udało się bez żadnej obsuwy - jestem oficjalnie lekarzem (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
tera jeszcze trochę papierkowej roboty i
mój wpis z 2018
Przyszłam się pochwalić, że studia skończyłam, udało się bez żadnej obsuwy - jestem oficjalnie lekarzem (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
tera jeszcze trochę papierkowej roboty i
mcsQ +81
od kiedy jagodzianki to produkt premium? takie ceny teraz w Polsce? xD
#inflacja
#inflacja
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Obywatele, prawa i dobre obyczaje wyznaczają granice dla władzy, a nie na odwrót. Jestem głęboko przekonany, że dzisiaj rozmowa o europejskiej kulturze i naszym polskim w niej zakorzenieniu ma szczególny sens. Bo tak naprawdę jest to rozmowa o naszym zbiorowym być albo nie być we współczesnym świecie. Wydarzenia tego roku na całym świecie, w Europie, ale także tu, nad Wisłą (i nad Odrą) tak mocno przeze mnie przeżywane nadają tej rozmowie szczególny kontekst.
Jak wiemy z własnego doświadczenia, demokracja bez poszanowania dla kultury, zwyczaju i konwencji wyrodnieje szybko w swoje przeciwieństwo. Demokracja, w której ludzi pozbawia się dostępu do informacji lub narzuca jeden model życia staje się równie nieznośna jak dyktatura
Dzisiaj wolnościowa i demokratyczna tradycja europejska jest atakowana z różnych powodów i wielu miejsc. I dlatego wymaga właśnie w tej krytycznej chwili naszej szczególnej ochrony i pieczołowitości. Wręcz czułości, powiedziałbym. Sama z siebie nie przetrwa. Jest bardziej krucha i delikatna niż nam Polakom się wydawało, gdy tak do niej tęskniliśmy zza żelaznej kurtyny w czasach mojej młodości.
Miejmy świadomość, że pytanie o to, czy europejski model wolności przetrwa nie jest pytaniem retorycznym, nie jest kwestią ideologicznego sporu. To jest pytanie o naszą przyszłą egzystencję, o nasze bezpieczeństwo, o przetrwanie.
Kto dziś podważa ten europejski model demokracji, gwałcąc konstytucję i dobre obyczaje, naraża nas wszystkich na strategiczne ryzyka. Odrzucając ducha wolności i wspólnoty, pisze kolejny akt dramatu polskiego osamotnienia. My tę sztukę znamy z historii aż za dobrze. Po wczorajszych wydarzeniach w sejmie i na ulicach Warszawy, mając też w osobistej pamięci jakie znaczenie mają grudnie w naszej historii, apeluję do tych, którzy realnie sprawują władzę w naszym kraju o respekt i szacunek do ludzi i wobec zasad wartości konstytucyjnych, wobec procedur i dobrych obyczajów. A tym, którzy gotowi są - pokazują to od wielu miesięcy - trwać przy europejskich standardach demokracji chciałbym serdecznie podziękować i wyrazić najwyższe uznanie. Jesteście najlepszymi strażnikami polskiej reputacji.
#neuropa #tusk #dobrazmiana #polityka
Wierzę w jednego Tuska, Ojca Wszecheuropejskiego, Stworzyciela Zielonej Wyspy, wszystkich dotacji z Unii widzialnych i niewidzialnych.
I w jednego Pana Petru Nowoczesnego, Następcy Tuskowego, który z Balcerowicza jest zrodzony, przed wszystkimi długami. Tusk z Polski, Wolność z Wolności, Fakty prawdziwe z Koroluka prawdziwego. Przez niego stworzone, po dziś dzień mówione. Współistotne Tuskowi.
A przez Niego wszystko się stało. On to dla nas lemingów i dla naszego wyzwolenia, zstąpił z Kaszub. I za sprawą platformy, przyjął miliardy z Unii i stał się premierem. Wybrany również za nas, pod niemiecką Angelą został przez nią pochwalony i nagrodzony.
I ukoronowany został dnia wielkiego, jak oznajmia Unia. I wstąpił do Rady. Siedzi po prawicy Schulza. I powtórnie przyjdzie w chwale, na następną kadencję. A rządów jego nie
Trzeba być chorym na głowę żeby coś takiego pisać :l
@NMetyloAmfetamina: Wystarczy połączyć cechy wielkiego, zdroworozsądkowego patrioty z brakiem kija w dupie.
No to wy musicie mieć wielkiego kija w dupie że taki piszecie dx
Sorry, nie chciałbym tego kłamcy z powrotem. Wiem co robiło PO. I wolałbym już każdego, nawet RAZEM byleby nie PO.
O #!$%@?, ale bieda w komentarzach. 2016 rok a ludzie dalej nie odróżniają, że jak ktoś coś mówi to nie znaczy, że musi od razu to robić, zwłaszcza, gdy jest to polityk.