Wpis z mikrobloga

Skoro mówiliście że zdążę to kontynuuję próbę Mare Nostrum. Właśnie rozwalam koalicję gdy wyskakuje mi ok 20powiadomień o buntownikach przekraczających granicę, a tu takie 520k !!! holenderskich buntownikow. Wtf? to więcej niż mój forcelimit. Na szczęście poszli sobie xd
Swoją drogą to taka koalicja ma ciekawą strategię odpuszczania swoich terytoriów i desantowania się, podbijania moich gównoziemi w rosji.
Wiedeń zajęty, teraz mam nadzieję że z górki, zostało ciut terytoriów dawnej francji, no i wojna z anglią która ma w #!$%@? statków. Może zdążę...
#eu4
mateqt - Skoro mówiliście że zdążę to kontynuuję próbę Mare Nostrum. Właśnie rozwalam...

źródło: comment_DHuvyAMJuuXtWNZVaX98FmJON5EK6SIH.jpg

Pobierz
  • 7
@mateqt:
Masz prawie 50 lat. Budujesz 3x statków co oni mają to powinno wystarczyć na nich :)
Możesz pozbyć się jakiejś niepotrzebnej już grupy idei i wziąć Naval do pomocy przy tej inwazji

Btw - jacy to są powstańcy?

Swoją drogą śmieszne, że przepływ handlu masz chyba ten sam od 250 lat :P
@Ragnarokk: Nie pamiętam jacy to byli ;/ A co do angoli to ci herbaciarze mają prawie 400 statków, ja mam aktualnie 220/220 limitu. Chyba skorzystałbym z tej idei, aktualnie w końcu mam niezłego władcę i nadmiar MP. Generalnie niezły młyn był bo koalicja wszystkiego ale miałem farta bo Angole byli w niej ale jakoś się wypieli i nie pomogli austrii xd Także teraz muszę się na nich skupić potem truce się
@mateqt:
Cóż, możesz rozwiązać/sprzedać wszystkie statki poza ciężkimi i transportowymi (przede wszystkim oczywiście galery), to pewnie troche luzu do limitu się zrobi. Anglicy pewnie na tego 400 okrętów to mają z 300 handlowych. Są one co prawda jakąś siłą, ale co ciężki okręt to ciężki okręt.
No i zawsze możesz przekroczyć limit :P

potem truce się skończy i lecę z resztą

A po co? Stabilność to tylko cyfra. Zaatakuj póki masz