Wpis z mikrobloga

Z fanpage Partii Razem:
Posłowie i posłanki ciężko pracują. Mniej więcej 6 razy ciężej od przeciętnego Polaka/Polki - a przynajmniej tak by wynikało z tego, ile zarabiają. Podczas gdy najczęstsza płaca w Polsce to niecałe 2500 zł brutto miesięcznie, poseł/posłanka otrzymuje co miesiąc ponad 12 tysięcy złotych (w postaci uposażenia i diety). Oznacza to, że posłowie i posłanki są w 1% najlepiej zarabiających osób w Polsce.
O sprawach dotyczących nas wszystkich decyduje garstka najzamożniejszych, nie mających pojęcia o tym, jak żyje 99% społeczeństwa.

Tom_Ja - Z fanpage Partii Razem:
Posłowie i posłanki ciężko pracują. Mniej więcej 6 ...

źródło: comment_Wb30cJgzY1rHQ4rcRAsXU94ex2D0n4D9.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
@Tom_Ja:

Mniej więcej 6 razy ciężej od przeciętnego Polaka/Polki - a przynajmniej tak by wynikało z tego, ile zarabiają.

Ale głupie. Cięższa praca nie równa się wyższym zarobkom. Ciężkości pracy nawet nie da się zmierzyć. Debilne.
  • Odpowiedz
@Tom_Ja: Wielu lewicowców walczy z przekonaniem o istnieniu przełożenia „ciężkości” pracy na zarobki, a główna siła socjaldemokratyczna je powiela. W sumie, jest to symptomatyczne — gubienie się w zeznaniach jest wyznacznikiem głównego nurtu niezależnie od orientacji.
  • Odpowiedz
@DywanTv: @nomadyzm_jako_odpowiedz: Proponuję przeczytać ze zrozumieniem - to nie boli. Zastosowanie sarkazmu jakoby posłowie zarabiali 6 razy więcej, bo 6 razy więcej pracują nie zostało chyba przez Was wyłapane.
Tekst skupia się na dysproporcjach w zarobkach posłów do reszty społeczeństwa. A nie na tym, że teoretycznie posłowie mieliby pracować 6 razy ciężej.

• Odpowiedz
@Tom_Ja: Sarkazm jest najwygodniejszym wytłumaczeniem zastosowania chybionego schematu prezentacji poglądów — nawet jeśli tak to odczytać, to wytłumaczenie się z tego zajmie więcej, niż to warte i możliwe w ramach polityki memicznej. Propaganda powinna jak najlepiej i wprost przedstawiać uznawaną wizję kształtowania się stosunków społecznych, a nie polegać na sprzecznych abstrakcjach, które prędzej czy później zostaną wskazane przez przeciwników, a wtedy jak w zdaniu poprzednim. Do tej pory razemici byli,
  • Odpowiedz
@Tom_Ja: Chodzi o efektywność pracy, posłowie zarządzają miliardami, pani na kasie w tesco co najwyżej tysiącami złotych, toteż posłowie zarabiają o wiele więcej, to chyba jasne.
  • Odpowiedz
@Adekop: to zabawne bo pani na kasie w niemczech też zarządza jakimiś marnymi tysiącami euro, tak samo niemiec kopie doły tak samo #!$%@? jak polak a i tak ma więcej, nie wiem co za debil trzyma się tego argumentu efektywności pracy ale musi mieć gówno zamiast mózgu, w polsce ludzi się wykorzystuje, ludzie tyrają jak ścierwa i wcale więcej nie zarabiają
  • Odpowiedz
@polipoli: W Niemczech kasjerka operuje jednak euro a nie złotówkami i ma też płacone w euro.
Prezes banku operuje miliardami, od niego zależy los tysięcy ludzi, więc ma płacone dużo, dużo więcej od kasjerki która operuje tysiącami i los nikogo od niej nie zależy.
  • Odpowiedz
@Adekop: a ja polecam otworzyć oczy, ten system jest nielogiczny i nie powinien mieć racji bytu, albo wszyscy zarabiają tak samo, usługi mają świadczone na tym samym poziomie itd albo nie może być mowy o jakiejkolwiek cywilizacji, to nie jest rok tysiąc któryś, na zmiany było w #!$%@? czasu
  • Odpowiedz
@Adekop: jednak chyba bardziej powinno nam zależeć na tym by ludziom żyło się tak samo dobrze? czy nie? to dajcie mi atomókę, po co się #!$%@?ć? rozjebmy polskę, część afryki, wybijmy biedę ogólnie :D
  • Odpowiedz
@Adekop: tak? to w takim razie słuchaj, ja mam 25 lat, daje sobie 5-10lat by tutaj zmienić WSZYSTKO w tej kwestii, bo ja nie będę jak jakiś frajer żył i zarabiał ochłapy bo tobie się wydaje że wszystko jest w porządku, jak to mi się nie uda, to się zabiję i wtedy się za was wezmę na poważnie... albo was zmuszę siłą do zmian, albo rozjebię tą planetę...
  • Odpowiedz
myślę że już czas by się ktoś za was porządnie wziął... nie martw się, po śmierci istniejemy, część z nas jest o wiele silniejsza niż tutaj w tych biologicznych ciałach...
  • Odpowiedz
@polipoli: Życzę powodzenia, wysyłam zawiadomienie do ABW, o możliwości przeprowadzenia ataku terrorystycznego, z udziałem broni atomowej na terenie Polski, proszę się spodziewać wizyty smutnych panów o 6 rano.

Trzeba było się uczyć, to byś ochłapów nie zarabiał ;-)
  • Odpowiedz
@Adekop: a ja polecam dobrego psychiatrę! trzeba zmienić to ścierwo bo tylko marnuje się czas młodym! ile masz lat? 15? ja swoje przeżyłem i czuję się jakby mnie ktoś wyruchał w dupę, nie można pozwolić na to żeby kolejna generacja miała zniszczone życie przez tych #!$%@? idiotów co sobie wymyślili gospodarkę
  • Odpowiedz