Wpis z mikrobloga

#rust #rustzwykopem
Mirki przymierzam się do kupna rust, zeby bylo w co ze znajomymi po sieci popykac i mam pytanie. oplaca sie kupowac i grac? tj. nie zjedzą mnie wymiatacze chwile po tym jak zdobędę cos lepszego niz kamien? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 9
  • Odpowiedz
@onsok W dzien pobudujecie bazę zbierz3cue sprzet ale w nocy przyjdzie jakas powazniejsza ekipa i podczas waszej nieobecnosci wszys9tko rozpieprzy. Ja bym proponowal wydac te pieniadze na cos innego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pieczywowewiadrze: @FuzzyWuzzy: @onsok: tyle że Rust to nie Minecraft - nie chodzi o to żeby zbudować piękną willę i żeby był garaż dla konia ( ͡° ͜ʖ ͡°) więc nie ma co srać się o bazę bo na tym ta gra polega, PVP i raidowanie. Jeżeli będziesz trzymał się z dala od drogi i większych monumentów to bazy wytrzymują bardzo długo, zwłaszcza że przy obecnym
  • Odpowiedz
@pieczywowewiadrze: musisz być naprawdę dobry :) zbieranie surowców ogarnąłeś, to teraz naucz się budować bazy jak "idziesz spac i nic nie ma chyba ze masz duza baze i warty po 2 osoby" xD

EDIT: 3 dni temu zbudowaliśmy z ziomkiem bazę we dwójkę, nikt od tamtej pory nie grał, zalogowałem się i wszystko stoi, duży polski serwer żeby nie było
  • Odpowiedz
@hefpiot: jak mialem ekipe 10 osob to baza ktora wybudowalem bez wart wytrzymala 2 tygodnie na serwerze podkrecanym przez 2 ekipy youtuberow (zbudowalem i wyjechalem na wakacje ale mialem kontakt z ekipa ze baza stoi, raz tylko dotarli pod drzwi budynku glownego (to byl server bez wysokich murow) i mur budowalem 12h recznie. Ale bylo 10 osob ktore znosilo surke, i 3 dni non stop bylo 6 pelnych duzychpiecow (10k na
  • Odpowiedz