Wpis z mikrobloga

Sprzedaję gitarę na olx i już drugi raz dostałem smsa od tego/tej tiny. Niby imię żeńskie a pisał jak facet. Sms: "is your Instrument still available to purchase email me to tinytinawalter414@gmail.com". Za pierwszym razem pogadałem bo stwierdziłem, że może ktos zza granicy chce kupić, ale na mase moich pytań nie odpowidał tylko ciągnął swoje. W końcu napisał, że mam mu podać mojego paypala i on wyśle kogoś po wiosło. Napisałem mu, że nie wiem jak się z tego do końca korzysta i niech napisze gdzie w niemczech pracuje bo może rodzinie podeślę. Na tym kontakt się urwał. Dzisiaj znowu sms tylko ze zmienionym mailem, tinatin000 czy jakoś tak. Co myślicie? #oszukujo tylko jak? #gitara #gitaraelektryczna #olx uważajcie!
  • 15
Też sprzedaję gitarę i dostałam wiadomość z tego samego adresu email,z taką samą prośbą o nr telefonu,adres email do paypala oraz adres.Dziękuję za wpis,dzięki Wam wiem żeby nie podawać żadnych danych,nie odpisywać w ogóle. Co mnie zadziwiło już na samym początku to to,że najpierw dostałam smsa,lecz nie od nr telefonu tylko od Tiny,tak jakbym miała już tą osobę w znajomych...
@hadrian3: przecież olx to tablica ogłoszeń. sprzedawanie czegokolwiek nie za gotówkę z góry to jak proszenie się o wałek, jeszcze jak jakieś zagraniczne wysyłki, paypale itp.

po gitarę za 3k można pojechać przez Polskę albo zapłacić $ z góry jak komuś zależy, wiem bo ... kupuję ;)
@aecha Mi też się wydawał to bardzo dziwne, że proponuję kolesiowi odbiór osobisty gdzieś z niemiec a on na to nic nie odpisuje i tylko ten paypal. Jakie wiosło kupujesz?