W końcu udało mi się to cudo dorwać! Mój pierwszy #nurek: Orient Mako II USA! - automat - szafirowe szkło - możliwość ręcznego nakręcania - blokowanie sekundnika - 120-kilków
Nie jest to Omega albo Rolex, ale wygląda wspaniale!
@Winters_III: Po angielskiemu nazywają to "hacking movement". Chodzi o to, że kiedy korona zostanie wyciągnięta do końca, to sekundnik się zatrzymuje. Dzięki temu można zsynchronizować zegarek.
@greatdrian: aaa w ten sposob, tak myslalem, ze o to chodzi, ale mowie moze jakas nowa dziwna funkcja. Ja mam Orient Bambino v3 - chwale sobie ten zegarek.
@xDrope: Z USA od jakiegoś gościa za 220 dolarów. Do tego przesyłka (20 dolarów) i cło (około 50 funtów). Wyszło drogo, ale biorąc pod uwagę, że wersji z czarną tarczą nie mozna nigdzie dostać, to jakoś to przeboleję ;)
Widzę, że zrezygnowałeś z bransolety. Musisz jednak przyznać, że jest wykonana znakomicie.
@greatdrian: tak, nie mam do niej żadnych uwag, nosi się super. Pasek jest dla próby, rozważam powrót. Mogę ci jeszcze pokazać na pasku nato - też jest super.
edit: kupiłem też takie urządzenie do zmieniania pasków, więc próbuję różnych kombinacji.
- automat
- szafirowe szkło
- możliwość ręcznego nakręcania
- blokowanie sekundnika
- 120-kilków
Nie jest to Omega albo Rolex, ale wygląda wspaniale!
#watchboners #chwalesie
no nie jest
@greatdrian: skąd i za ile? (ʘ‿ʘ)
Wyszło drogo, ale biorąc pod uwagę, że wersji z czarną tarczą nie mozna nigdzie dostać, to jakoś to przeboleję ;)
@greatdrian: z innej beczki jakiej firmy jest ta koszula?
Co do koszuli to jest to TM Lewin. Nie kupowałbym jednak teraz, bo jest po pełnej cenie. Jak mają wyprzedaże to koszule chodzą po 17-20 funtów.
też z USA.
@greatdrian: tak, nie mam do niej żadnych uwag, nosi się super. Pasek jest dla próby, rozważam powrót. Mogę ci jeszcze pokazać na pasku nato - też jest super.
edit:
kupiłem też takie urządzenie do zmieniania pasków, więc próbuję różnych kombinacji.