Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +152
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

#java #naukaprogramowania
@zgredinho: zalezy jakiego stopera, w jakim watku, jaka masz architekture, ja p------e, miliard pytan. Ale raczej nie.
źródło: comment_P5FGxb6iiSO0jrEI66HjpmJeLVOaJPvQ.jpg
Pobierz@sorek: o ile jakis debil nie napisal stopera ktory robi sleep() w srodku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sorek: @zgredinho:
Ten pomysł ogólnie jest dobry by zapisywać czas, ale uważaj jak chcesz dodać pauzę, wtedy musisz też podczas pauzowania zsumować czas i po od-pauzowaniu znowu pobrać aktualny czas, co w gierkach
@GotoFinal: no duzo wlasnie, jak masz jakis debilny tajmer ktory robi thread.sleep() w srodku to bedzie raczej kiepsko mierzyc tym czas bez osobnego watku, a nie takie rzeczy widzialem.....
źródło: comment_dLSlft4ZK9VJcF0bFBxeayuUBU8yIFwm.jpg
Pobierz@zgredinho: no tak srednio. Niestetowalna klasa na sztywno powiazana z System, w dodatku currentTimeMillis ktore ci niepotrzebne... 2/10 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@M4ks: (╥﹏╥)