Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Ja #!$%@?, Mirki help. Przegralem w zycie sromotnie. Wyjechalem na Zachód po techbazie. Tutaj od zawsze gówno-robota, gówno-wypłata. Odłożyłem co sie dało. Na zmianę pracy tutaj nie ma szans. Żadnych umiejętności żeby liczyć na lepszą pracę i wypłatę.

Kiedyś bawiłem się w kucowanie, ale totalnie mi sie to znudziło. Nie chce mi się kucować poprostu, nawet za pieniądze. Chętnie wróciłbym do Polski, jeszcze jutro, mimo, że podobno zamordyzm i ogólnie dramat z tym nowym rządem. Jako, że jak juz wspominalem totalny no-skill, to nie znajdę nic za więcej niż 1300 netto.
Wielu ludzi myśli o wyjeździe za granicę. Co mi z 4x wiekszej miesiecznej wyplaty, skoro za wszystko musze placic 4x więcej, a nie pociesza mnie fakt ze stac mnie na 4x wiecej bigmacow czy 4x szybciej splace auto. To nie jest życie.

Dajcie prosze jakis pomysł, jakąś motywacje na zmiany, jakis protip, cokolwiek. Jakieś kursy zawodowe, po których można liczyć na godną wypłatę w Polsce? Pomysł na mały biznes? Był ktoś w takiej sytuacji?
Nie wiem jak to opisać, poprostu szukam anonimowo pomocy na wykopie. A nuz ktos wspomoże jakas wskazowka...

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Ja #!$%@?, Mirki help. Przegralem w...

źródło: comment_GJACLj5viSkSy44wmnqAqc4gYuHeZd1o.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
@damianooo5: jeśli ludzie nie mają GENIALNEJ lokalizacji, to po kwartale płyną. Sieć ma wysokie wymagania wobec ajentów, które egzekwuje bezwzględnie. Powstała na ten temat nawet książka.
  • Odpowiedz
@damianooo5: Nie tylko, najważniejsze są wymagania sieci. Często jest tak, że musisz narobić 200-300k żeby wyjść na plus (często poniżej 1k) Dolicz do tego pracowników, zus etc. Ludzie, którzy wyszli poobijani z romansu z Żabką, skuszeni wizją dobrych zarobków najczęściej sa zadłużeni na kilkanaście tysiecy wobec US. Poczytaj w necie, od tych historii włos się jeży na głowie. Z drugiej strony, jesli jak pisałem masz możliwość wyjścia na plus. Jednak przy
  • Odpowiedz