@Czerwona_zaraza: @herakliusz_atencjusz: W przypadku wyboru nieodpowiedniego oleju narażamy się na wydzielanie rakotwórczych substancji. Pogooglować hasło: punkt dymienia. Mój własny ranking do smażenia: Olej rzepakowy rafinowany, masło klarowane, smalec.
@charung: Czosenk do sosów pomidorowych szkli się tylko i wyłącznie na oliwie w niskiej temperaturze - jak tylko zacznie zmieniać kolor nalezy zdjąc z ognia - ogólnie nie powinno sie dopuścić żeby zmienił kolor, ma tylko puścić zapach do oliwy.
Jak zmieni kolor jest do wyrzucenia i czosnek i oliwa.
Więc znawco dziękujemy - oliwa przy smażeniu czosnku nie powinna osiągać punktu dymienia bo spaliłaby czosnek.
Chciałbym oficjalnie NAPLUĆ z tego miejsca na każdego któremu nie chcę się dziś iść na #wybory nie zależnie od tego na kogo by zagłosował. Oczywiście podwójnie chciałbym OPLUĆ tych którym się dziś nie chcę iść ale będą pisać o polityce na mirko regularnie.
DOSKONALA BRUNETKA ? Faceci jak ona wam sie podoba ? Kobiety co myslicie o takim stylu? Te paznokcie, usta, rzesy, makijaz, piersy itd. Ocencie jej wyglad
#gotowanie
W przypadku wyboru nieodpowiedniego oleju narażamy się na wydzielanie rakotwórczych substancji. Pogooglować hasło: punkt dymienia.
Mój własny ranking do smażenia:
Olej rzepakowy rafinowany, masło klarowane, smalec.
Jak zmieni kolor jest do wyrzucenia i czosnek i oliwa.
Więc znawco dziękujemy - oliwa przy smażeniu czosnku nie powinna osiągać punktu dymienia bo spaliłaby czosnek.