Wpis z mikrobloga

@Chicane: @Pijokot: przyciski atrapy(sec nie porywa sie z cekundowa na górzem ta z prawej też z godzinową nie współgra), mechanizm podejrzewam, że kwarcowy.. duży jest i tyle w nim fajnego..
  • Odpowiedz
@Chicane: Na ali są po 30$
Ogólnie dostałem w uszkodzonym pudełku.

Małe tarcze niby działają, ale tak jak mówił @s3m3n są niedociągnięcia, minęło 60 sekund, ruszył minutnik, z godzinami już nie sprawdzałem. Nie wiem za to jak wyzerować :D
  • Odpowiedz
Na ali są po 30$

@Pijokot: ponad 100 zł za zegarek który jest atrapą to trochę słabe... Rozumiem że ładnie wygląda, ale wkurzyłbym się płacąc tyle kasy i otrzymując coś co nie działa jak powinno. Rozumiem ten datownik też atrapa.
  • Odpowiedz
przyciski atrapy(sec nie porywa sie z cekundowa na górzem ta z prawej też z godzinową nie współgra), mechanizm podejrzewam, że kwarcowy.. duży jest i tyle w nim fajnego..

@urban07: może po przeczytaniu tego komentarza ;)
  • Odpowiedz
@Pijokot:
Ogarnięte. Małe tarcze to żadna atrapa działają dobrze wręcz bardzo dobrze jak na chiński zegarek

Ku potomności
Datownik działa i przestawia się go wyciągając koronkę na jeden klik (dwa kliknięcia zmienia godzinę)

Mała tarczka godzinowa "HOUR" pokazuje AKTUALNĄ GODZINĘ (nie ma nic wspólnego z chronografem)

Górny przycisk chronografu to START / STOP sekundnika "SEC" i minutnika "MIN"

Dolny przycisk chronografu to PAUZA odliczania (na zasadzie zatrzymuje żeby zobaczyć ile minęło),
  • Odpowiedz
@Gambit687: Ooo dziękuję za taką obszerną odpowiedź :)
Jaki kolor zegarka masz? :)

Wołam @Chicane bo Cię ten zegarek zainteresował i @urban07 bo będzie Ci to potrzebne :D
Jednak to jest mój błąd bo nie naciskałem mocno tych przycisków, one działają, zerują stoper itd.
  • Odpowiedz