Wpis z mikrobloga

No to potwierdziło się prawie wszystko z tego co przewidywałem o NX. Głupcy wzieli procesor nVidii. Dock nie będzie pełnił żadnej funkcji dopalacza. Ciekawy pomysł z 2 kontrolerami w cenie jednego.
#nintendo
p.....k - No to potwierdziło się prawie wszystko z tego co przewidywałem o NX. Głupcy...
  • 24
  • Odpowiedz
@procesja_bokserek: a mi tam to jakos póki co szału nie robi. Brakuje jakiegoś 'wow' ktore było przy wii. Wygląda mi na jakiś koks-tablet, z pseudo polowicznymi padami po bokach, jak jakieś dżojstiki blutuf do komórki + stacja dokująca do tv. Zobaczymy co dalej wyjdzie z tego, ale póki co, meh.
  • Odpowiedz
@inrzynier: Bo miałem wątpliwą przyjemność pisać na te układy od poczęcia całej linii
-Tegra 2 : tak naprawdę potrafimy Full HD. Tylko nie możemy wysterować ekranu wyżej niż 1336x768
-Tegra 3 : tak, naprawdę zużywamy mało prądu, ten low-power core jest super (po czym łączymy wszysto na SDK tak żeby low power core nigdy nie miał możliwość pozostać w stanie aktywnym niż 5 sekund. A, i kończymy wsparcie po 7miu miesiącach)
-Tegra 4 : wiemy że niczym się nie różni od Tegra 3, ale weźcie go i tak! Denver będzie super, tym razem naprawdę nie kłamiemy
-Denver : nie no on naprawdę jest szybki! (Po czym poczytaj sobie opinię o Nexus
  • Odpowiedz
@procesja_bokserek: Mam nadzieje że Nintendo zrobi z tego shielda, i pociśnie w gry w chmurze, a sama tegra będzie jedynie odtwarzać obraz, ew. jak będzie kompatybilność wsteczna to właśnie ta tegra będzie musiała to utrzymać i tyle. Choć jak widzę Nintendo i ich ospałość jeżeli chodzi o obsługę sieci, eczików i innych bajerów społecznościowych online to chyba sam w to nie wierze. Ale nawet jeżeli będzie to po prostu inny
  • Odpowiedz
Zważ że Tegry nie używa nikt oprócz samej nvidii i Google w Pixelach

@procesja_bokserek: no i branża automotive, wiesz, samochody.

ogólnie to nie ma info, a ty opowiadasz o poprzednich układach. będzie info, to możemy ponarzekać, ok? można się rozejść.
  • Odpowiedz
Porównujesz SDK samochodowe do SOCa konsolowego??

@procesja_bokserek: LOL, gdzie porównałem te układy? Tegra to nie tylko konsole, tyle chciałem napisać. Właściwie Nvidia zarabia tegrą obecnie głównie na automotive.

z innej beczki, plotki są, że po podłączeniu pod docka będzie 1080p a na handheldzie 720p.
  • Odpowiedz
@XineX: Zapomnij o jakimkolwiek androidzie, z resztą po prostu nie chcesz tego. Jeden przeciek wprost mówił że Ninty boi się że ludzie pomyślą że to jest tablet z androidem, z racji podobieństwa do takiego Shielda
  • Odpowiedz