Aktywne Wpisy
bisun +8
Jestem w miarę nowy na wykopie więc na poważnie pytam skąd tutaj takie gigantyczne poparcie dla wysyłania wszystkiego co się da Ukraińcom? Wytłumaczcie mi to proszę .
Naszym interesem jako narodu Polskiego nie jest zwycięstwo Ukrainy tylko porażka Rosji. A porażka Rosji to zajechanie ich sankcjami i wyniszczenie przemysłu jak i wszelkich zapasów zbrojeniowych oraz najważniejsze- odcięcie się Europy od kacapskiego gazu i ropy. A na to trzeba czasu. Chyba każdy kto
Naszym interesem jako narodu Polskiego nie jest zwycięstwo Ukrainy tylko porażka Rosji. A porażka Rosji to zajechanie ich sankcjami i wyniszczenie przemysłu jak i wszelkich zapasów zbrojeniowych oraz najważniejsze- odcięcie się Europy od kacapskiego gazu i ropy. A na to trzeba czasu. Chyba każdy kto

Pozytywny_gosc +10
Zawsze rozbraja mnie jak kołpiarze gadają, że siłownia rozwiazuje 90% atrakcyjności, że nawet jak jesteś niski i zrobisz masę to bez problem wyrywasz laski.
Tymczasem ciągle powtarzam, że największe powodzenie mają wysocy chudzielce, często o posturze koszykarza po prostu z niskim poziomem tłuszczu. Mięśnie mają znaczenie MINIMALNE, powtarzam, MINIMALNE znaczenie, najważniejsze jest bycie wysokim, mieć dobrą mordę i odtłuszczonym, tyle.
2516578697 tik toków na ten temat powstaje, a kołpiarze śpią i wypierają
Tymczasem ciągle powtarzam, że największe powodzenie mają wysocy chudzielce, często o posturze koszykarza po prostu z niskim poziomem tłuszczu. Mięśnie mają znaczenie MINIMALNE, powtarzam, MINIMALNE znaczenie, najważniejsze jest bycie wysokim, mieć dobrą mordę i odtłuszczonym, tyle.
2516578697 tik toków na ten temat powstaje, a kołpiarze śpią i wypierają

Mam taki kod, mam problem w linijce 21. Poza tym nie wiem czy można wpisywać liczby ujemne. Zerknąłby ktoś i doradził co dalej?
http://pastebin.com/anWT0kfZ
#naukaprogramowania
w C ten zapis zapisał by pod wskażnikiem jakieś śmieci i odwołanie numbers[i] skończył by się segfalutem
ale mówie to w C javy nie znam
no int to int, i niczego więcej z tego nie wyciągniesz, tablica musi wyglądać tak:
int[] numbers = new int[wielkość];
i pamiętaj że sama wielkości nie zmieni.
A skoro i tak tylko sumujesz liczby... nie lepiej mieć tylko np
long sum = 0;
i po wczytaniu każdej od razu dodawać do sumy?
1. Ogarnij wcięcia, na razie bardzo ciężko się to czyta, np. nie widać gdzie jest pętla. Linijki 19, 21 powinny być przesunięte w prawo. Powinien też być widoczny nawias zamykający do for.
2. int numbers = Integer.MAXVALUE;
to znaczy, że numbers to jest zmienna typu int, tzn. jest to liczba całkowita. Nie można tego użyć jako tablicy. Czyli linijka 21 jest niepoprawna, bo robisz numbers[i]
3. W linijce 23
I właśnie dlatego nie opłaca ci się tutaj robić tabeli, bo zawsze będzie cię ograniczać i niepotrzebnie zjadać pamięć, możesz po prostu zrobić: double sum = 0; i od razu robić sum += scanner.nextDouble(); (zakładając że input jest poprawny)
Wtedy nie potrzebujesz żadnych tablic.
A
mam problem w ostatnim system.out.print, poza tym wszystkim to tak to skleiłem
A licznik pętli nie ma sensu deklarować wyżej, tylko w m pętli i jako int, nie ma sensu by licznik pętli był float.
No i do tego jak przesuniesz sum, to musisz poprawić te porównywanie do 0, powinieneś odczytać liczbę z inputa do zmiennej, jak 0 to przerwać, jak nie to