Wpis z mikrobloga

@mordowiciel: no cóż nowa era darmowy internet tanie komputery :) ogólnie to już poznałem ponad 15 bezdomnych którzy maja telefony komórkowe niektórzy chwalą się że dziennie tylko na butelkach zarabiają 50zł
@mordowiciel: jest naprawdę nieźle trzeba mieć tylko czas i troszkę pieniędzy i można wyjść z bagna ja na to liczę... on ma niby zmiana na lepsze ale widzę że wyszło całkowicie odwrotnie "zmiana na gorsze" ale tak to jest
@wczoraj: kurcze daleko jesteśmy z Łodzi obaj pracujemy ale niestarcza na normalne życie. Nie wiem co gorsze życie jak żebrak czy wyjazd za granicę.... masakra same problemy maiłem przez miesiąc wszystko załatwić a tu zaraz będzie pół roku na ulicy
@wczoraj: też to myślę ale niestety są 2 minusy tego rozwiązania pierwszy to szkolenia a drugi to pieniądze bo i tu są potrzebne na wyjazd szkolenia no i przynajmniej na 2 raty zanim zabezpieczenia tak wiec kicha
@Lysyn: kurcze tego nie czytałem ale kolega mi coś mówił że musiał wziąć ślub aby opłacała mu się tam praca :) to niby nie jest zła polityka bo jeśli nie masz potomka to nie ma kogoś kto by pracował na twoja emeryturę :) jest kilka krajów które mają taką politykę. zamierzasz tam pracować ???