Aktywne Wpisy
LM317K +3
Czemu już się nie mówi globalne ocieplenie tylko "climate change"?
#debata
#debata
matti-nn +29
#debata #usa #biden #trump
Jutro skończę oglądać. Poki co:
Biden: b. słaby początek, później sie rozkręcił, dobry w ataku. wizerunkowo 4/10, merytorycznie 9/10.
Trump: głośniejszy i wyraźniejszy, jednak pozycja glownie defensywna, bystre oko dostrzeze, ze klamczuszek. Wizerunkowo 7/10, merytoryka 3/10.
Gdyby Biden był w formie jak 4lata temu wytarłby Trumpem podłogę, bo też miał teraz w co uderzać.
Jutro skończę oglądać. Poki co:
Biden: b. słaby początek, później sie rozkręcił, dobry w ataku. wizerunkowo 4/10, merytorycznie 9/10.
Trump: głośniejszy i wyraźniejszy, jednak pozycja glownie defensywna, bystre oko dostrzeze, ze klamczuszek. Wizerunkowo 7/10, merytoryka 3/10.
Gdyby Biden był w formie jak 4lata temu wytarłby Trumpem podłogę, bo też miał teraz w co uderzać.
Był to mój pierwszy wyścig w Pro i póki co najlepszy. W prekwali natrzepałem chyba ponad 400 kółek. W kwalifikacjach wykręciłem nawet PB i nie byłem na starcie ostatni. Sam start średnio wyszedł i w sumie po pierwszym kółku byłem prawie ostatni. Ktoś tam stuknął do tyłu. Dość długo jechało się w tłoku bez realnej okazji na wyprzedzenie. Już w okolicach 23 okrążenia zaskoczyła niebieska flaga i tradycyjnie przepuściłem za dużo samochodów. Potem to było już tylko dobijanie opon i przeszkadzanie czołówce, w tym dublującym. @manix93 - chyba? - zaparkował we mnie na pierwszym zakręcie klasycznym dive bombem, na kolejnym okrążeniu mogła być powtórka, ale na szczęście nie było. Pit stop po 39 kółku, miękka mieszanka i jedziemy. Ostatnie kilkanaście okrążeń to pościg za @molibdenowypszemek . Ale nie byłem na tyle szybki, aby zbliżyć się na wyciągnięcie zderzaka (poza może jedną okazją), a on nie był na tyle szybki aby pozbyć się mojego widoku z lusterek. A z tyłu gonił z niebieską flagą @podli, ale ciągle trzymał się daleko. W końcu obiłem się porządnie o barierki, tempo spadło, @molibdenowypszemek zniknął z horyzontu, @podli zdublował. Na ostatnim okrążeniu po "zakończeniu" wyścigu już nie było czym jechać i wyprzedził mnie jeszcze @ionski i spadłem na coś w okolicach 17 miejsca. I właśnie - @TheSznikers kiedy w końcu następuje koniec wyścigu? Czy po minięciu mety po zwycięzcy czy kiedy indziej? Ciągle tego nie wiem.
Dzięki za wyścig!
@Plupi Swoją relację napiszę bardziej na spokojnie ;p
Ogólnie wyścig mogę podsumować w ten sposób:
Ale wyścig na plus, spokojna jazda bez większych błędów, dobrze obrana taktyka (softy na 29l. i do końca na mediumach), nie wiem jak niektórzy mogli jechać na hardach :D