Wpis z mikrobloga

Moja Nokia Lumia 630 spadła z rowerka i potrzebuję jakiegoś równie taniego zamiennika. Po ponad roku obcowania z nią i Windows Phone jest chyba jasnym, że sporych wymagań nie mam i tak moje oko padło na Xiaomi Redmi 3S 2/16 Dual Sim. I tutaj prosiłbym o jakieś rady od Xiaoimistów, gdzie toto najlepiej (najszbciej/najtaniej) kupić. Jakby ktoś jakimś linkiem poratował, to już w ogóle byłoby w pytkę. Dobry to swoją drogą telefon jest?

#xiaomi #ibuygou #aliexpress
  • 7
  • Odpowiedz
@6ka: Ja polecam kupić na banggood, choć może to być też gearbest, everbuying i geekbuying. Wszystkie te sklepy (chyba) zapewniają rok gwarancji, ale brakuję ubezpieczenia od VATu. Możliwość zapłaty PayPalem (ważne ze względu na 180 dniową ochronę kupującego).
Można kupić na aliexpress, pewnie będzie najtaniej i nawet pojawiła się opcja wykupienia gwarancji w Polsce realizowanej przez Aliexpress, ale jest to nowa opcja, więc jeszcze nie wiadomo, czy będzie to dobrze działać.
  • Odpowiedz
@6ka: Nie mam doświadczenia z płatną dostawą, ale stawiałbym na DHL. GeekBuying i ibuygou oferują wysyłkę DHLem. Banggood nie oferuję, a reszty nie sprawdzałem. :)
  • Odpowiedz