Wpis z mikrobloga

#medycyna #gorzekiezale

Próg na prywatną medycynę w Frycu Modrzewskim w Krk - 113.

Ja #!$%@?, bogate przeciętniaki zostaną lekarzami. Mam nadzieje że dyplom z tej uczelni będzie dla pracodawców jak papier toaletowy i nie będzie w ogóle szanowany.
  • 15
  • Odpowiedz
@paramedic44: no ale po 55% z matury to jednak troszkę mało ;) to już nie tyle, że Ci nie siadł klucz odpowiedzi, a jesteś kurde leniwy :D. Ja poprawiałem maturę i mi zależało ;)
  • Odpowiedz
@Dudek89:
Oczywiście masz rację ale u siebie widzę np. dużo osób co po prostu wykręciło wysoki wynik z matury bo po prostu potrafią wryć materiał i w sumie na studia mają teraz #!$%@? - poszli bo na medycynę najtrudniej się dostać.
A często też jest tak, że na klinikach i zajęciach gdzie trzeba już zacząć myśleć i składać wiedzę to wypadają blado....

Chociaż ja jestem za tym, żeby były testy wstępne na uczelnie z materiałem, oparte na tym czego będziesz się
  • Odpowiedz
@paramedic44: kiedyś tak było, tylko niestety ludzie wypełniali to ołówkiem i dostawali się Ci co mieli się dostać.

Zgadzam się z tobą w 100% nie raz widziałem osoby z masakrycznie dużym wynikiem czy z samymi 5.0 z egzaminów a jak wchodziła praktyka to się motali.
  • Odpowiedz
@Kajmel: Niby czemu mieli by sobie coś podcierać? Lek na "normalnych" uczelniach często debile kończą. A egzamin na koniec wszyscy taki sam będą pisać, wiec co Cię boli? I tak potem jeszcze staż i 6 lat nauki na specce. Zazdrość bo ktoś ma więcej kasy? :D
  • Odpowiedz
@amator_kwasnych_zelek: potwierdzam, kto wie, może medycyna na Fryczu będzie pozbawiona wad, które ma CMUJowa czyli braku kadr i przepełnionych grup dziekanatowych. Hejt na prywatne uczelnie jest uzasadniony, bo wiemy jak się humorystycznie tłumaczyło KSW hehehe, ale poczekajmy, może kadra ma choć krztę ambicji. Podobno system nauczania jest ściągnięty z zachodu, gdzie student uczy się układami, w sensie system nerwowy, to uczą się anatomii, fizjologii, patofizjologii i na końcu kliniki.
  • Odpowiedz
@Kajmel: Rozumiem, ale swoja opinie wyrobilem na podstawie innych rownie ciezkich kierunkow. Wszystko rozchodzi sie o pasje, jezeli ktos sie jara danym zawodem to bedzie na pewno przykladowo lepszym lekarzem niz ktos kto zdal mature na 100% ale tak na prawde medycyna to nie jego pasja tylko np jego rodzicow.
  • Odpowiedz
@Kajmel: no troszkę pszypał z tym progiem. Ale nie ma co się dziwić, bo podobno żeby wziąć udział w rekrutacji trzeba było wybulić 5k cebulionów XD tak więc to chyba coś jak studia na Ukrainie, ale w Polsce...
  • Odpowiedz