Wpis z mikrobloga

#oswiadczenie #samochody
Dziewczyna dostała zastępcze bmw.
Nie wiem za bardzo co to za model, ale mniejsza. Nie mogłem odpuścić szansy żeby się karnac. 140 kucy, nowiutkie auto, no musi #!$%@?. Jakie było moje wielkie zdziwienie jak się okazało, że zbiera się gorzej i jedzie mniej niż moja stara 24letnia honda xD
Na plus na pewno komfort jazdy, bardzo wygodny, kierownica leży idealnie, auto płynie a nie jedzie. Nie mniej od dziś cisne beke z ludzi kupujących to auto do #!$%@? i szpanowania jakiego to mają demona prędkości.
Pobierz l.....w - #oswiadczenie #samochody
Dziewczyna dostała zastępcze bmw.
Nie wiem za bard...
źródło: comment_Ezd0oFgD1yMpWy98BuoyRMUKKQtAyfEf.jpg
  • 12
@lupaczkokosow: a weź sprawdź ile waży bmw a ile honda. Bo jak porównuje obecne kompakty (np. Lancer) z moim 18 letnim dupowozem to by się mogłoby wydawać że 120km mechanicznych w kompakcie to już całkiem wariat. A obecne kompakty ważą tyle co 20 lat temu sedany klasy D czy tam E.
@lupaczkokosow: konie dzisiaj jadą trochę inaczej, niż konie ćwierć wieku temu - większa masa pojazdów, nacisk na izolację kierowcy od otoczenia, komputer, który po wciśnięciu gazu przez 10 lat zastanawia się, ile właściwie ma podać paliwa itd. Te nowe BMW z niewielkimi motorami pod kątem osiągów nawet dają radę, ale niestety auta tej marki są obecnie tak skonstruowane, że w ogóle nie czuć w nich prędkości.
@lupaczkokosow: ESP/ABS, zabezpieczenia elektroniki i elektroniczny wtrysk + ASR -> wyjmij bezpieczniki z tych układów i dopiero oceń ;D. Chociaż z tego co pamiętam BMW, kładzie jeden większy bezpiecznik na możliwe dwa układy tak więc wyciągniesz od ABS to możesz wyłączyć inny, np. światła ;P