Wpis z mikrobloga

#remontujzwykopem #budownictwo #budujzwykopem
Cena wykonania takiej kabiny ze szkła typu 'float' to najtaniej 3300 zł. Kupując od szklarza. Odpływ liniowy nie jest tańszy od standardowych brodzików. Macie przykład jakiś swoich cen za tego typu produkty?
Nie spodziewałem się, ze tyle będzie to kosztować.
d.....w - #remontujzwykopem #budownictwo #budujzwykopem
Cena wykonania takiej kabiny...

źródło: comment_85Uxdhd1rq9Bj5EZI9KIewLLXkWiDl0k.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@6punihsm5: dlaczego? zawsze wydawało mi się, że tego typu rozwiązanie właśnie góruje nad standardowymi (brodzik + prowadnica dla drzwi na kółeczkach lub zagrzybiona uszczelka na rozwieranych skrzydłach). Zakładam, że w przedstawionym powyżej wariancie szyba nie dolega do płytek posadzki tylko kończy się 2-3 cm wyżej. Odpływ wody realizowany albo przez odwodnienia liniowe zlokalizowane wzdłuż scianek, względnie koperta; widziałem także warianty z cokołem wokół, ale wyglądały gorzej.
@danielosw Nie ma
  • Odpowiedz
@nodalej: wyżej żeśmy sobie z @Atariauke i @6punihsm5 pogadali każdy o czymś innym (grzyb, zacieki, kamień), ale właśnie chodzi o tą szczelinę! Cały bajer w tym, że w tym miejscu nie jest konieczne uszczelnienie przy odpowiednim zaaranżowaniu najbliższego otoczenia. Dlaczego by nie zrezygnować z najtrudniejszego w utrzymaniu miejsca, czyli styku drzwi i posadzki/brodzika? Nie lepiej zostawić kilku centymetrową mokrą strefę, która będzie sama dosychać (można wyprofilować spadek, dać
  • Odpowiedz
@inyourface: mowie tylko z wlasnego doswiadczenia. Jezeli masz duza lazienke to ta ''mokra strefa'' nie bedzie Ci pewnie przeszkadzac. Moja lazienka ma 4,5m2. Kabina zajmuje polowe. Mam uszczelki zalozone tylko na drzwi, ale woda potrafi sie przedostac poza, kiedy odkrece wode na full. Nie wiem jak bardzo i w jakiej odleglosci od kabiny musialbys wyprofilowac podloge zeby nie zalewalo. Dac odwodnienie - masz na mysli odplyw wokol scianek prysznica?
  • Odpowiedz
  • 0
Mam sama szybe 80 cm (choc przydaloby sie co najmniej 90 cm), bez drzwi. Zwykla prosta szyba na koncu lazienki. Koszt ok 500-600 zl. Jestem bardzo zadowolony i polecam!
  • Odpowiedz