Wpis z mikrobloga

Oj zawiodłem się na tobie @qlink - jedno wideo nie zmieni tego, że lubię twoje materiały i kibicuje ci od dawna... ale ehhh :)

Na YT i tak nikt nie przeczyta także napiszę tutaj.

Twój deklarowany "hajp" na grę bardzo mocno uwidocznił się w materiale - który w sumie przypomina reklamę i usprawiedliwianie twórców, zwalając winę na graczy. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jeszcze żebyś nie widział tej listy z reddita, jakoś bym to przełknął.
Dałeś jej urywek do filmiku, a później nudzisz coś o jakiejś "często przytaczanej" (???) liście maaximovitcha (czy jak mu tam) i do tej listy dobierasz kontrargumenty.

To co dla jednych jest wadą, inni postrzegają jako zaletę.

Świetnie brzmi po 5 minutach jojczenia na grę :)

Jest jednak JEDEN OBIEKTYWNY problem w NMS który W NAJWIĘKSZEJ MIERZE przyczynił się do tak negatywnego odbioru gry, optymalizacja.

To już jest "top kek"
Oczywiście że ściana niedotrzymanych obietnic była znacznie dalej na liście problemów :)

Gra polega na podziwianiu i nie jest dla każdego... w sumie to nawet nie jest gra jako taka.
Czyli standard obrony twierdzy - głupi gracze którzy nie zrozumieli że gra nie będzie tym czym im pokazywano że będzie - #!$%@? debile.

Właściwie każda planeta na której wylądujemy potrafi nas czymś zaskoczyć.

...

Całkowicie pominąłeś istotę problemu NMS - oszukańczy i kłamliwy marketing.
Pochwalam natomiast końcówkę, za opis jakim graczem jesteś.

#nomanssky
C.....e - Oj zawiodłem się na tobie @qlink - jedno wideo nie zmieni tego, że lubię tw...
  • 8
@CultureVulture: przynajmniej się na materiał załapałeś. Ja tyle wpisów zrobiłem i ani śladu nie było ( ͡° ʖ̯ ͡°) z listą maximocxiixxxza też dziwna sprawa. Nikt się na nią na tym tagu nie powołał, Jim Sterling, TotalBiscuit na twitchu, na NEOGafie, nie wiem skąd ona się wzięła. Lista z reddita o wiele lepsza.

@qlink moim skromnym zdaniem jak już przytaczamy jakiś mechanizm gry np. planet hazards, to
@Nedkely: @Lisaros: @WLADCA_MALP: @Nedkely: Po prostu ten komentarz maximovicha rzucił mi się w oczy - był przytaczany w wielu wątkach i dyskusjach (także na wykopie), a do tego zwięźle podsumowywał wady gry.

Co do mojego materiału - starałem się wskazać większość największych bolączek gry, z których duża część doskwierała także mnie, ale... cóż poradzę, że ostatecznie grało mi się po prostu przyjemnie, stąd ostatecznie film ma pozytywny wydźwięk.
Gra nie ma multiplayer i nie ma fabuły czyli tego co tworzy singleplayer

@WLADCA_MALP: Singleplayer nie potrzebuje fabuły, jeśli w grze jest coś ciekawego do robienia. A strzelanie laserem w roślinę takie nie jest, i tu jest proceduralnie generowany pies pogrzebany.