Wpis z mikrobloga

@alprazoholik: to ma podobne działanie do alkoholu ale nie poprawia nastroju, bo nie podnosi poziomu dopaminy, ma jedynie działanie hamujące OUN. dobry lek uspokajający albo nasenny. pewność siebie rzeczywiście może podnosić, ale związane jest to z działaniem uspokajającym. typowy lek przepisywany na nerwicę, lęki czy bezsenność.
  • Odpowiedz
@alprazoholik: może mieć również działanie przeciwdrgawkowe i łagodzić objawy przedawkowania stymulantów. poza tym ten lek silnie uzależnia fizycznie i psychicznie więc nie powinieneś go brać regularnie w weekendy, bo w końcu stracisz nad tym kontrolę. alprazolam pod tym względem jest nawet gorszy od alkoholu.
  • Odpowiedz
@alprazoholik: na hyperrealu piszą prawie same bzdury. prędzej sobie można zaszkodzić stosując się do tych tipów niż rzeczywiście mieć jakąś fazę. benzodiazepiny o silnym działaniu narkotycznym są zakazane podobnie z resztą jak barbiturany i nie ma ich w sprzedaży, a alprazolam nie zalicza się do takich substancji.
  • Odpowiedz
@vitamultinforte: no na drżenie rąk mi zajebiscie pomaga, jestem odpowiedzialny nie strace kontroli, branie w weekendy to nie jest branie regularne, ja sobie wezme 20mg w weekend to mnie to nie uzalezni ale jakbym bral po 3mg dziennie to byloby sie o co martwic
  • Odpowiedz
@alprazoholik: hahaha xD
przecież to prawie to samo. nie ma zbytnio różnicy czy będzies, odurzał się lekami, alkoholem czy innymi substancjami. większość substancji uważanych za narkotyki nie ma nawet działania narkotycznego. mają je np. morfina (legalna) i heroina (nielegalna).
  • Odpowiedz
@alprazoholik: ale uzależnia tak jak inne substancje uważane przez plebs za narkotyki. nikotyna nie ma praktycznie żadnego działania na psychikę jedyne co robi to blokuje wychwyt i zwiększa wyrzut dopaminy i acetylocholiny co u nałogowych użytkowników nie wywołuje praktycznie żadnego efektu poza zaspokojeniem głodu, a uzależnia psychicznie silniej niż benzodiazepiny. uzależnienie od nikotyny jest porównywalne do tego od kokainy.
  • Odpowiedz
@alprazoholik: a jeżeli uznamy za narkotyki wszystkie substancje wywołujące jakieś efekty psychiczne i prowadzące do uzależnienia to są nimi cukry, tłuszcze i wiele innych substancji występujących w jedzeniu więc nasz pokarm jest pełen narkotyków. uzależnienie od nich prowadzi do cukrzycy i otyłości ale tym się nikt nie przejmuje. z punktu widzenia logiki jest to działanie paradoksalne kiedy faworyzuje się jedne narkotyki, a innych zakazuje.
  • Odpowiedz