Wpis z mikrobloga

@paramite: No niby tak samo w Polsce jest prawo do legalnego ściągnięcia gry, oczywiście jeśli już kiedyś się ją zakupiło... Zresztą, skąd on wie że Steam przestanie funkcjonować za naszego życia (powiedzmy nawet sto lat od teraz)? Nie wie tego ani on, any ty, ani ja. Nie wiadomo czy będą wojny, co będzie się działo z Ziemią... Pieprzenie takie. Ale ogólnie nie lubię go.
  • Odpowiedz
@Reality: Filmiki oskryptowane ma całkiem fajne, ale jeżeli chodzi o jego własną opinię to pieprz trzy po trzy i sam się dziwi dlaczego te filmiki nie są tak oglądane jak np zagrajmy w crapa.

A co do Steama, to dlaczego miał by przestać działać w sumie... kiedykolwiek? Jezeli coś miało by zaszkodzić funkcjonowaniu Steama to pewnie nie można by było korzystać z innych rzeczy albo w ogóle komputerów.
  • Odpowiedz
@Rewowler_Ocelot: A mnie jedno ciekawi, bo nie bardzo wiem jak to działa. Czy zdarzyło się, że jakieś gry wywalano ze Steama. W sensie, kupiło się grę, a im nie wiem skończyło się prawo do dystrybucji czy coś takiego? Czy gra u nich kupiona, zawsze będzie dostępna do ściągnięcia? Wiem, że porównam to do czegoś innego, ale np. w takim Netflixie czy Spotify zdarza się, że filmy/seriale/muzyka, nie są są po
  • Odpowiedz
@Kikuchiyo: Takie gry zostają po prostu usunięte ze sklepu a w bibliotece zostają na zawsze. Pomyśl o tym tak jakbyś kupił pudełkową. Ze sprzedaży wycofać mogą, ale nikt nie przyjdzie zabrać ci pudełka.
Sam mam kilka/naście takich gier.

EDIT: Jeszcze jest kwestia darmowych gier, jeżeli darmowa gra zostanie usunięta ze sklepu (a darmowe nie pokazują się w bibliotece) to możesz ją normalnie pobrać przy pomocy run/appid. Jakis losowy link dla
  • Odpowiedz
@Rewowler_Ocelot: Serdecznie dziękuję, za odpowiedź :) Po prostu pamiętam aferę z demem P.T, które zostało usunięte dosyć, że ze sklepu to jeszcze również, było nie do ściągnięcia ( gdzie potem ludzie sprzedawali PS4 razem z demem na dysku ;D) i byłem ciekaw, czy przez te kilka lat działania Steama, działy się takie kuriozalne rzeczy, że dystrybutor postanawiał usuwać gry z niezrozumiałych powodów (tj. przez konflikt Konami- Kojima). Ze Steama, kojarzę
  • Odpowiedz