Aktywne Wpisy
Witty +92
Czy ktoś już wrzucał tego mistrza #gielda #inwestycje który wczoraj wrzucił 700k USD w #intel po średniej cenie 30.45$ i na ten moment, po 24h ma 30% straty? Tak na pocieszenie, gdybyście myśleli, że macie słaby timing xD
Link do wpisu na reddicie
Link do wpisu na reddicie
Babiarz jaki slalom. Wpakował się z tą Palestyną i już mu się flashbacki pojawiły; musiał manewrować jak Zwolińska na kajaku
#paryz2024
#paryz2024
Podjechałem do tankowania i zaraz podbiega gościu, któremu mówię, że benzyny za 100 złotych chce. Nie stałem tam, bo poszedłem jeszcze kupić płyn do spryskiwaczy. Po otrzymaniu faktury patrzę a ten mi nalał tego ichniego Vpowera, który kosztuje ponad 50 gr więcej.
No ale i tak nie mogę narzekać- po zwróceniu uwagi, że ja nie takie paliwo chciałem od razu mnie przerosili (!) i oddali różnicę między Vpower, a zwykłym paliwem. Bez żadnych tłumaczeń, bez prób przekonania, że ten Vpower jest lepszy. Zostałem tylko poinformowany, że pracownik się zwyczajnie pomylił. Ehe... a wcześniej ilekroć zajechałem na Shella to byłem nagabywany non stop na te droższe paliwa "bo to panie z litra mniej wtedy pali", więc podejrzewam, że jakiś kierownik stacji (bo wątpię, żeby to z centrali szło) wymyślił sobie sposób na poprawienie statystyk- osoby które zwrócą na to uwagę są po prostu wpisane w statystkę.
TL;DR: wlali mi droższe paliwo na stacji, ale po zwróceniu uwagi oddali różnicę.
PS. Wiele nie zarobiłem, bo różnica wyniosła raptem 7 złotych, ale jednak trzeba z takimi rzeczami walczyć.
#niecoolstory #shell
Na pewno będę miał 1 sekundę do setki szybciej, a paliwa to wręcz zacznie mi przybywać;)
@Tapirro:
No rzeczywiście w ujęciu % to już trochę wychodzi, dobrze że akurat nie tankuję na Shellu do pełna bo dopiero wtedy mieliby różnicy do zwracania.
teoretycznie nie wspomniałem, jednakże zawsze przyjmuje się, że jak mówisz "benzyna 95" to chodzi o zwykłą 95, a nie o jakąś z super magicznymi dodatkami. Na shellu z reguły są dość uparci "nalewacze", którzy zawsze próbują namawiać na droższą benzynę.
#niemojawina