Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu Gaben zrobił wyprzedaż, zakupiłem #csgo po promocyjnej cenie, niższej, bo skompletowałem Valve pack. Fajnie, jakimś tam pro gamerem nie jestem, chociaż z CS to mam kontakt od wersji 1.3.

Pykam sobie na różnych standardowych mapach, zachodzę leszczy i inne dzieci od tyłu rozwalając ich w proch z Bizona. No dynamika inna niż CS:Source, ranki rosną itp.

No to próbujemy "Operacja Wildfire", wchodzę, jakieś niestandardowe mapki tworzone przez społeczność. No ładnie. Gram na jakiejś mapie gdzie jest zima. Super, śnieg, radiowozy, różne poziomy terenu, zakamarki.

Na początku dostaje w dupę, ale się przyczajam uczę mapy, wygrywam jedną z rund pistoletowych. No ładnie ich wykosiłem z USP, gwiazdka się należy. Potem kupuje M4 z tłumikiem i czaje się po bombsajtach.

Wpada jakiś koleś z ksywą twitch.tv/ i coś tam dalej miał (pewnie streamuje) dostał raz HS z mojej lufy, następna runda, to samo, potem jeszcze kilka razy to mnie dopadli, potem ja jego i jakiegoś innego gracza skosiłem serią z M4, dwa HS za jednym zamachem. ( ͡ ͜ʖ ͡)

#gorzkiezale

I się zaczęło wyzywanie od cheaterów, dziwek i inne takie, że sobie staty nabijam i w ogóle to jaki mam globalny rank.

No i powiedzcie co trzeba mieć w głowie żeby tak od razu kogoś wyzywać od cziterów i w ogóle się rzucać i obrażać? Przychodzę, gram, nie robię z tego żadnego ambarasu (nie robie z tego streama), staram się spędzić chwilę czasu rozrywkowo. Do nikogo nie krzyczę, nie obrażam, a na pewno nie oszukuję używając programów, które by pozwalały osiągnąć przewagę nad innymi graczami.

Jak grałem w CS:S to raczej dobrze to wspominam, bo chyba dobierałem sobie dobre serwery, gdzie byli admini na poziomie i szybko reagowali na wszelkie zachowania niezgodne z ogólnie przyjętymi zasadami.

Szkoda że serwery CS:S pustoszeją - moim zdaniem całkiem dobra gra, ma może trochę mankamentów. Ale teraz większość jest chciwa na wirtualne dobra - skiny do broni.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bodek: Może dlatego, że średnia wieku w tej grze to jakieś 13 lat, większość nie potrafi grać, tylko otwierać te #!$%@? skrzynki, grać na ruletkach, a jak przyjdzie co do czego i taka joteja wejdzie na server pochwalić się swoimi nowymi skinami wygranymi na ruletkach warte 5 centów, zaczyna dostawać w dupę i zaczyna się wyzywanie od czitów. Bo zamiast spędzić te 2 godziny na ćwiczeniu skilla, to on woli
  • Odpowiedz