Wpis z mikrobloga

Czy kobieta ktora ma 54 cm w pasie przy wzroscie 180 i wadze 50 kg jest teoretycznie mozliwa?
Moze mi ktos podac jakies zakresy wzglednie przykladowe wartosci wymiarow w pasie, biodrach i klacie wraz z waga i wysokoscia kobiet?
Dotychczas kobiety dzielilem na "wysokie", "takie jak ja" oraz "niskie", oraz "grube", "chude" i "nijakie".
Staram sie napisac na potrzeby prostej gry algorytm ktory przeliczy BMI+wzrost+waga na wymiary ciala kobiety, nie musi byc super dokladnie, wazne zeby bylo w miare realistyczne.
#dieta #rozowepaski
  • 11
  • Odpowiedz
  • 0
@trapped: no wlasnie, cieżko napisać funkcje, nie mając zielonego pojęcia o tym jakie wartości są realistyczne :( @Jessamine: niezły pomysł, ale modelki prezentują specyficzna budowę ciała, a ja potrzebuje algorytm dla zróżnicowanej budowy, generować grubsze, chudsze etc
  • Odpowiedz
@Jessamine: Dzieki. Napisalem jakas funkcje ktora daje ladne rezultaty dla modelek (wysokich i szczuplych) ale przy niskich i grubych jest gorzej np. 150cm wzrostu i 58 wagi daje 84 w pasie. Czy takie wymiary sa realne?
  • Odpowiedz
@Shanny, @trapped, @chwwast: @Jessamine
Dzieki za pomoc
Wygenerowalem kilkanascie postaci, mozecie spojrzec czy w miare realistyczne te wymiary wychodza i czy mniej wiecej sa typowe (przedstawiaja jakis przekroj spoleczenstwa?)?

BMI: 184 Height: 176 Weight: 57 Chest: 72 Waist: 64 Hips: 81 Bust: 4
BMI: 177 Height: 154 Weight: 42 Chest: 68 Waist: 61 Hips: 77 Bust: 4
BMI: 256 Height: 164 Weight: 69 Chest: 91 Waist: 76 Hips: 105
  • Odpowiedz