Wpis z mikrobloga

#steamcontroller

Mirki poleccie jakas gre zeby zaczac zabawe bez ostrego #!$%@?.
O ile ogarniam przyciski i ten dzyndzel po lewej, o tyle jak mam gierke w ktorej jednym sie chodzi a drugim celuje. Bastion, nuclear throne to dostaje bialej goraczki.
Szukam czegos zebym mogl sie na tym gornym prawym czyms (zabijcie mnie nie wiem jak to nazwac) nauczyl grac/celowac.
Moze portal 2 by spasil?
  • 5
@Zarzad_Powierniczy: wiem ze sa konfigi, ale jak masz twin stick shooter to troche ciezko, bo co ci konfig da?
Potrzebujesz dwoch kierunkowych kontrolerow. Sek w tym ze obie ww. przeze mnie gry sa za szybkie i troche nie wybaczaja bledow. A ja nie chce sie #!$%@? na pad, a raczej chcialbym jak najmniej stresu w trakcie "nauki" pada.

@MtEverest: sprobuje portala bo w3 ni mam :)
@PurpleHaze: Z tytułów, które ostatnio sam ogrywałem na SC:

Binding Of Isaac - tutaj trudnością bardziej będzie sama gra aniżeli nauka pada, ale na poziomie trudności "normal" powinieneś ogarnąć
Rocket League - wiadomo
może jakaś strzelanka singlowa? Borderlandsy 2 / The Pre-Sequel?
Portal 2 jak najbardziej spoko, bo masz czas się zastanowić, nie ma dużo na czas rzeczy
GTA V single/online
Shower With Your Dad
@PurpleHaze: Albo znajdź sobie jakąś przygodówkę, która nauczy Cię panowania nad kamerą. A i przede wszystkim - sprawdź sobie różne rodzaje sterowania nią, bo jest więcej jak jeden - joystick-mysz, joystick-kamera itd. które charakteryzują się różnym zachowaniem - każdy jakoś inaczej reaguje na smyranie po gładziku.

Jeszcze do głowy przychodzi mi seria Assassins Creed i Batmany, tutaj to już wedle uznania sobie coś wybierz, wszystko sprowadza się praktycznie do takiego samego