Aktywne Wpisy
stanley___ +86
dariusz_94 +2957
Bożu, czekałem na niego z 2 godziny, aż usiądzie na tej ławeczce, którą ja chcę i którą ja wybrałem
W końcu się udało, skubaniec szybki jest. Mega jestem zadowolony, bo ciężko żulowi zrobić ładne zdjęcie. Wybaczcie ze wrzucam zdjęcie aparatu, ale prosto z terenu, później wrzucę po obróbce ;D W rogu widać jaki crop, bo bliżej nie chciał siadać xD
#fotografia #zwierzaczki #przyroda #smiesznypiesek #tworczoscwlasna #heheszki #pdk
W końcu się udało, skubaniec szybki jest. Mega jestem zadowolony, bo ciężko żulowi zrobić ładne zdjęcie. Wybaczcie ze wrzucam zdjęcie aparatu, ale prosto z terenu, później wrzucę po obróbce ;D W rogu widać jaki crop, bo bliżej nie chciał siadać xD
#fotografia #zwierzaczki #przyroda #smiesznypiesek #tworczoscwlasna #heheszki #pdk
Moze jakis Mirek strzelco-prawnik podpowie jak podejsc do tego tematu.
Patent strzelecki robilem dosc dawno bo okolo 10lat, papierek mi gdzies sie zapodzial ale dzwonilem do PSZZ, jestem w systemie wiec wysawia dublikat, ale... problem jest w tym ze wtedy przepisy byly zupelnie inne i zamiast uprawnien pistolet, karabinek, strzelba mam wpisane "bron pneumatyczna i kulowa". Czy jest mozliwosc zebym dostal na tych papierach pozwolenie na bron gladkolufowa? Troche bylaby lipa gdybym musial wyrabiac na nowo tylko po to by moc sobie pompke kupic, da rade to jakos obejsc?
Tzn jak definiuje to ustawa, czy musi byc wyszczegolniona "bron gladkolufowa" czy moze to az tak istotne nie jest i moge sobie dopisac np 2 szuki gladkolufowej i jakos to przejdzie albo stare patenty sa inaczej rozpatryane.
A moze da rade obejsc to przy zakupie? Przykladowo kupic strzelbe jako bron kulowa z jakims np czok paradoxem ktorego bedzie mozna odczepic lub jakis inny sposob aby byla gladkolufowa ale nie byla.
Troche lipa z ta biurokracja ( ͡° ʖ̯ ͡°) jakies sugestie?
Najprostszą drogą do rozwiązania tego problemu jest IMHO rozszerzenie patentu. Albo zdanie po prostu od nowa, w pełnym zakresie. Tylko tutaj pojawia się problem bo