Wpis z mikrobloga

#informatyka
Według mnie win 10 to niewypał. System jest bardzo wolny na mojej konfiguracji(aplikacje metro odpalają sie w 30 sekund.), do tego masa niepotrzebnych funkcji, gorszy wygląd od siódemki, i ten pasek startu. Obsługa nie jest trudna ale wyglad i znowu niepotrzebne uslugi ktore i tak nie uruchamiam. Porażka, nie dziwie się że tylko 15% osób go posiada.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Weise: Ciekawe, ja zauważyłem wzrost wydajności samego systemu, choć nie robiłem żadnych benchmarków. Na pewno zajmuje 2x mniej miejsca. Wygląd to rzecz względna, nie wiem co z paskiem jest nie tak, a jak usługi są niepotrzebne to z nich nie korzystaj, nie rozumiem w czym problem. Moim zdaniem dobrze mieć wybór. I o jakich funkcjach mówisz?

Przypominam, że niektórzy siedzą na xp, bo 7 ma brzydki wygląd, niepotrzebne funkcje itp.
  • Odpowiedz
@Paladin_Woodrugh i na co ci te dodatkowe miejsce, mam 1tb dysk i nie widzę różnicy xd Wygląd, inżynierowie wiedzą co dobre i tutaj nie ma mowy o guście, starają się by dogodzić starszym i młodszym. A problem z paskiem jest taki że mi przeszkadza większa ilość niepotrzebnego gówna, to tak samo jak dodatkowe toolbary w przeglądarce. Win 10 to jeden z gorszych wyborów w moim życiu
  • Odpowiedz
@Weise: Nie kumam Cię koleś. Jak wygląd jest obiektywny, to inżynierowie ms wiedza lepiej od ciebie. Mi dodatkowe miejsce robi ogromna różnicę, bo mam 40 GB SSD. Jak Ci skrótu na pulpicie przeszkadzają to tez z nimi siedzisz czy usuwasz? Dx
  • Odpowiedz
@Paladin_Woodrugh: xD to że wiedzą nie znaczy że muszą akurat to wykorzystać :) jeśli nie rozumiesz, są również inne opcje. A co do dysku, ssd o rozmiarze, to nie dysk XD nawet 128 gb bym nie kupił, przynajmniej 258 gb.
  • Odpowiedz
@Weise: jak ja kupowałem tego SSD to 250 GB kosztowały koło 3 tysięcy złotych, a mi 40 GB w zupełności wystarczał na system, który dzięki temu ładował się 10 sekund.

Widzę, że się #!$%@? na siłę i zamiast korzystać z, obiektywnie rzecz biorąc, lepszego systemu dopasowując go do siebie, to narzekasz na opcje domyślne.
  • Odpowiedz
@Paladin_Woodrugh: nie kozacz tak bo gówno wiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°) przeczytałem 3 książki na temat działana emocjlonalnego człowieka i wiem że osoba która potrafi przystosować się do znajomych to zmiana systemu przychodzi jej łatwiej mimo że potrafi być gorsza. Gdyby sytem był lepszy to czemu nie a 10 to takie niewygodne gówno że piszę stop.
  • Odpowiedz
nie kozacz tak bo gówno wiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°) przeczytałem 3 książki na temat działana emocjlonalnego człowieka i wiem że osoba która potrafi przystosować się do znajomych to zmiana systemu przychodzi jej łatwiej mimo że potrafi być gorsza. Gdyby sytem był lepszy to czemu nie a 10 to takie niewygodne gówno że piszę stop.

@Weise: to teraz napisz to jeszcze raz, ale po polsku.
  • Odpowiedz