Aktywne Wpisy

Jakie macie marzenia?
D00msday +6
Czyli mamy potwierdzenie, że przez cały najbliższy rok Ukraina znajdować się będzie w defensywie. Przez ten czas kraj będzie niszczony gospodarczo i demograficznie przez silniejszą Rosję. Moja opinia jest następująca: euromajdan był niczym innym, tylko początkiem końca Ukrainy. Zamiast balansować pomiędzy wschodem i zachodem, Ukraińcy na własne życzenie zniszczyli swoje państwo - mieli mnóstwo możliwości, a postanowili założyć sobie pętlę na szyję... i to wszystko ku uciesze zepsutego, zachodniego establishmentu.
#neuropa #
#neuropa #
źródło: piccc
Pobierz

TL;DR Nie umim wrzucić/użyć stylowania bootstrapa w Webpacku
Próbuję użyć zestawu npm+webpack. Dla modułów z samym JS nie mam problemów (chyba). Np. instaluję sobie sobie angulara
npm install angulari mogę się do niego dostać w index.js jak we wszystkich tutkach.Problem jednak mam z Bootstrapem. Zgodnie z instrukcjami z http://getbootstrap.com/getting-started/#download
zainstalowałem sobie
npm install bootstrap, potem w index.js dodaję:global.jQuery = require('jquery');require('bootstrap');
I prawie działa - mam bootstrapa, ale nieostylowanego.
Wszędzie piszą, że pakiet bootstrap dostarcza jakieś "style":
I jestem chyba debilem z fontendu, bo nie mam pojęcia jak móc z tego skorzystać w htmlu. Próbuję różnych kombinacji z
ale nic dobrego nie znajduję.
Próbowałem dorzucać też moduły bootstrap-css-loader, bootstrap-sass-loader, ale robię to raczej po omacku i nie nic sensownego z tego nie wychodzi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Pytanie: jak zrobić żeby było ładnie?
Firebug i sprawdzasz czy się plik css załadował.
Miks tego przykładu:
https://github.com/bline/bootstrap-webpack-example
z pierwszą darmową lekcją od jajogłowego
plus poprawiony loader dla woff2
Jest gnój w plikach, ale działa. Porządki muszą zaczekać na inny wieczór który można zmarnować ;)
A bootstrap4 to chyba w ogóle na niewiadomo kiedy...
No chyba, że chcesz się pomęczyć, to pokaż config webacka i to jak ładujesz style i jsy. Najlepiej wyślij spakowany projektl.
Ale szanujmy się, w erze gita nie będziemy przesyłać zipków. ( ͡° ͜ʖ ͡°)