Wpis z mikrobloga

@asd1asd: no właśnie to liczyłem i niekoniecznie tak się opłaca, 230+17 przesyłkato jest 247$ czyli 953 zł i czekam dłużej i mogą mi jeszcze dowalić cło - tylko 50 zł roznicy jest a mam na miejscu
  • Odpowiedz
@stylusc84: do tego kod zniżkowy na -$25. Znajdziesz na #ibuygoukupony.

Pewna 2 letnia gwarancja, Polsko-Chińska (to co się da naprawiane we Wrocławiu, w trudniejszych przypadkach odsyłka do Chin). Ochrona PayPal. Dobry support.

Sat=TV=Królik23=xiaomi.com.pl jest na czarnej liście. Często brak kontaktu, nie odbierają telefonu, nie odpisują na maile.
  • Odpowiedz
@matiwoj11 @asd1asd dzięki panowie, kupie jednak tak jak mowicie z #ibuygou. Mam jednak dwa pytania:
1. paypal teraz nie obsluguje blyskawicznego doladowania do mojego banku (ing). czy moge zaplacic w ibuygou karta kredytowa i czy to bedzie jakies niekorzystne (kurs?) i czy dalej bede "chroniony"? Czy lepiej doładowac paypala zwyklym przelewem i poczekac az dojdzie i wtedy kupic przez paypal?
2. czy oplaca sie brac ubezpieczenie? gdzies czytalem ze nawet jak
  • Odpowiedz
@stylusc84: kupujesz kartą podpiętą pod paypala, kurs jest okolo 4.04~, moj niebieski kupowal w czwartek i ibuygou wersja 3/32 za 230$-25$ kupon + 19$DHL+11$ Ubezpieczenie = wyszlo 240$ czyli jako 960~ zł
  • Odpowiedz
@stylusc84: z doświadczenia wiem, że płacąc kartą złotówkową (BZWBK) bank najpierw przelicza USD > EURO> ZŁOTÓWKA. kurs euro po kursie średnim, dolar po ich kursie sprzedaży. Dodatkowo dowalają 2,8% prowizji. Najkorzystniejsza opcja to kartaa walutowa (USD) podpięta do paypala i zgłoszone u nich rozliczenie w tej walucie.

c odo Vatu licząc przy pełnej wartości ( cena w sklepie) bardziej opłaca się ubezpieczenie. Co innego, gdy celnik dowala vat od wartości zadeklarowanej
  • Odpowiedz