Wpis z mikrobloga

kwintesencji rodaków na obczyźnie

@99881122: nie, polacy za granica to tylko do rany przyloz ciezko pracujacy, nigdy nie pijacy managerowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@yazir: @Usunelem_Konto: Tu chodzi o Niemcy, chodzi o prace na czarno, większość dziewczyn/kobiet z Polski sprząta prywatne domy w Monachium. Którejś damie nie pasuje już dana godzina więc chciałaby zyskać na oddaniu tego komuś innemu, to zaszłość z dawnych czasów, szkoda słów. One się zabijają o te prace, tylko sprzątanie i sprzątanie, nic innego ich nie interesuje

@M4ks: Nigdzie nie ma samych super ludzi, ale w
  • Odpowiedz
@Usunelem_Konto: Kombinują różnie, zarejestrowane jako bezrobotne w PL lub prowadzą działalność w DE z wykazanymi przychodami bliskimi zeru. Poznałem takie co już prawie 20 lat tak pracują, przede wszystkim niektóre wyciągają więcej niż początkujący inżynier. Ale nie mogę zrozumieć młodych dziewczyn, które robią gówno-studia w PL i jadą sprzątać do DE. To już lepiej się języka nauczyć, byle kurs księgowości czy kierowania tramwajem i nie muszą czuć się służącymi. Chociaż
  • Odpowiedz
  • 0
@99881122 Poszukaj glebiej. Ja byłem trzy miesiące we Frankfurcie i poznalem kilkoro zajebistych Polaków. Tylko jedna zasada - poznalem ich przez obcokrajowcow. Więc moze w tym jest sukces? :)
  • Odpowiedz