Wpis z mikrobloga

@LostHighway: Ja mam IPS226V-PN i dobrze się sprawuje. Nie kosztuje zbyt dużo, obraz jest przyjemny dla oka, chociaż podstawka słaba i przy mocniejszym uderzeniu w biurko wszystko lata. Do tego znaczek włączenia mi się starł ;/
  • Odpowiedz
@LostHighway: Jak dla mnie LG ma wypasione parametry i ceny na każdym rodzaju sprzętu ale przez to często odbija się to na jakości i awaryjności...

A Dell .. kupiłem dwa lata temu monitor IPS FullHD 21'' z dwu punktowym dotykiem. Odkryłem jakieś małe śmieci między matrycą a podświetleniem. Napisałem maila i na następy dzień stał już u mnie IPS FullHD 23'', 10-cio punktowy dotyk, USB 3.0 HUB, Ethernet, audio, DisplayPort. Wartość
  • Odpowiedz
@LostHighway:

@anybetter: mam w rodzinie ludzi którzy pracują właśnie w LG e. większość naszego rynku jeżeli chodzi o telewizor/monitor to jest zamontowane w nich matryce z lg. Ba w kobierzycach na przeciw siebie jest fabryka lg i Toshiba. Przyjeżdża ciężarówka bierze matryce i zawozi je na przeciwko. Jeżeli masz jakieś pytania to pytaj. Postaram się odpowiedzieć ;-).

Ps sam mam monitor 27" LG IPS. Jak wrócę do domu to mogę
  • Odpowiedz
@Gruby_King: 27" To ciut za dużo, wiem, że na monitorze nie warto oszczędzać ale sprawdzam zestaw dla kuzyna i graniczna kwota nie jest za duża. Trzeba znaleźć coś pomiędzy. Na razie mam na oku tego Della ale właśnie widzę, że LG z tej samej klasy są trochę tańsze.
  • Odpowiedz
Hmm. To Ci mówię, większość matryc jest taka sama, potem tylko buda, bajery typu kamera, mikro. I do pudła. Co do cali. Jeżeli budżet da radę to 19" i więcej. Jeżeli chodzi omartwe piksele, jakieś błędy na matrycy. Jeżeli nie pracujesz przy produkcji to nie zauważysz tego, a prawda jest taka że ileś świadomie wychodzi z fabryki. Ale wielszosc Kowalskich tego nie zauważy. Najlepiej jak kupisz jakiegoś led-a
  • Odpowiedz
@rybak17: to są te typowo do gamingu? To nie wiem co kryją takie budy. Ale normalne marki typu lg, toshiba, samsung(chociaż nie każdy, podobno) to kwestia co Ci bardziej się podoba. Oczywiste mowie o matrycach to tv/monitor, nie wiem jak to wygląda z tabletami i całą resztą drobnicy.
  • Odpowiedz
@rybak17: matryca to nie wszystko. W Eizo siedzi świetna elektronika sterująca wyświetlaniem obrazu i to w większej mierze ona odpowiada za jakość tego co widzi się na ekranie.
  • Odpowiedz
@qbik: W jaki sposób? Zawsze myślałem że odpowiada matryca. Zresztą większość elektroniki (nie licząc zasilacza jest wbudowana w matrycę)
  • Odpowiedz
@rybak17: mylisz się głęboko. Matryca to tylko panel LCD, który jest podłączony jakimś przewodem do płyty głównej monitora.Wiem, bo kiedyś zrobiłem swojemu padniętemu LCDkowi sekcję zwłok. Można matrycę zwyczajnie zdemontować , pod nią znajduje się cała elektronika. Na płycie głównej monitorów LCD znajdują się różne układy scalone , m.in. procesor obrazu służący do obliczeń informacji jaka jest wysyłana z karty graficznej. Te lepsze monitory mają zdecydowanie bardziej rozbudowaną elektronikę bo to
  • Odpowiedz