Aktywne Wpisy

Antorus +156
i pomyśleć, że kiedyś broniłem lekarzy, bo PiS się jak zwykle uwziął na "wykształciuchów tfuuuuu" i szczuje.
Albo że no dobra pandemia jest to niech dostają bonusa.
Bonus nigdy się nie skończył xD
Niech jadą. Jesteśmy na etapie takiego bizancjum, że możemy tutaj przyjąć Niemców czy Holendrów, płacić im...ich stawki. I być na tym interesie do przodu względem naszych konowałów bilokacyjnych.
Albo że no dobra pandemia jest to niech dostają bonusa.
Bonus nigdy się nie skończył xD
Niech jadą. Jesteśmy na etapie takiego bizancjum, że możemy tutaj przyjąć Niemców czy Holendrów, płacić im...ich stawki. I być na tym interesie do przodu względem naszych konowałów bilokacyjnych.

mhrok87 0
Zapytam szczerze jestem 87 i mnie przeraża mój wynik - jak jest z wami ?
Ilu waszych kolegów nie żyje?
- 1 29.7% (35)
- 2-3 41.5% (49)
- 4-5 16.1% (19)
- Więcej (wyjaśnij) 12.7% (15)

mirki, mam do zrealizowania taki oto projekt w assemblerze Intela (64b) + interakcja z użytkownikiem w C:
obliczanie pola z wykorzystaniem monte-carlo. interaktywne pozycjonowanie koła i kwadratu oraz interaktywna zmiana wielkości. Interaktywnie zmieniana ilość punktów losowych.
prototyp funkcji do zaimplementowania:
void monteCarlo (int randomNumberCount, float randomNumbers[][2], float rectangle[4] (pozycja + wymiary), float circle[3] (pozycja + promien), int width, int height, unsigned char* buffer)
pytanie - jak się za to w ogóle zabrać? na assemblerze to się znam jak na balecie ( ͡° ʖ̯ ͡°) sam algorytm sobie wyobrażam, ale wszelakie kwestie rysowania figur w assemblerze to jakaś czarna magia. dysponujecie czymś do podejrzenia, żeby ogarnąć na przykładzie albo po prostu czymkolwiek, co może pomóc?
tak sobie wyobrażałem algorytm, żeby narysować i sprawdzać kolumnami/wierszami, czy dany punkt losowy jest wewnątrz pola zakreślonego przez obie figury czy na zewnątrz. i chyba obecność wskaźnika na buffer też sugeruje, że bawimy się bmp, ale pewności nie mam
choć samo sprawdzanie czy jest w kole - zakładając że jest wpisane w kwadrat - możesz wykonywać świeżo po wylosowaniu punktu bez analizy obrazka a z Pitagorasa.