Aktywne Wpisy
![ZAKAPIOREK](https://wykop.pl/cdn/c0834752/2695a80c17a38a73cda6d19c56518a0edc71d07040cce457b98655b4cd46fb8a,q60.jpg)
ZAKAPIOREK +54
podsyłajcie dobre nutki dla sąsiadki z góry która nie potrafi się zachować i nie rozumie pojęcia kultura po pół rocznych prośbach i 3 rozmowach bez skutku
o 6 startuje z pobudką dla niej i wychodzę o 7 na 4h do pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
o 6 startuje z pobudką dla niej i wychodzę o 7 na 4h do pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
![ZAKAPIOREK - podsyłajcie dobre nutki dla sąsiadki z góry która nie potrafi się zachow...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/9205d6b3d058df2d85f19cfb60505a77a1bc37ca884c0ff7813fc4221a356fd2,w150.jpg?author=ZAKAPIOREK&auth=80c7166c3af3638815ca72129522e6a1)
źródło: 442649507_1392984887926601_6135261797096940342_n
Pobierz![bruhmomentow](https://wykop.pl/cdn/c0834752/48221dab8529986b66b76ca2ffcd665e6e0a41cf1d5802a7992bf61e182c10e2,q60.png)
bruhmomentow +42
jedyne co mam meskiego to morde i #!$%@? jak puszka monstera (wypilem i nie moge teraz spac) #femboy
![bruhmomentow - jedyne co mam meskiego to morde i #!$%@? jak puszka monstera (wypilem ...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/b076686eee5dd4c05522baa7b8c92ec0689dbe9c997d669cc146faaeca5f03b7,w150.jpg)
źródło: temp_file7918289338747160136
Pobierz
Składniki na 1,5 kg potrawki:
- 5 udek z kurczaka
- 400 g mielonego mięsa
- Sekret Dziadka Feliksa - zioła (kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, tymianek, rozmaryn, cząber)
Polecamy:
- szynkowar 1,5 kg
Przepis:
Udka trybujemy ( mięso oddzielamy od kości ) i dokładnie myjemy. Na dwóch płatach mięsa pozostawiamy skórę. Każdy kawałek równomiernie doprawiamy przyprawami i pozostawiamy na pół godziny. W tym czasie również doprawiamy mięso mielone. Następnie w szynkowarze układamy na przemian mięso z udka – mielone – mięso z udka - mielone...
Pierwszy płat udka kładziemy skórą do dołu, ostatni natomiast skórą do góry.
Szynkowar zamykamy, umieszczamy w garnku z wodą. Temperatura wody powinna wynosić 95 stopni, natomiast masę w czasie parzenia doprowadzamy do temperatury70-85 stopni i kończymy proces. Czas parzenia to ok. 1,5 h.
Następnie szynkowar studzimy i pozostawiamy w temp. 2-8 stopni na 12 godzin. Po tym czasie szynkowar przelewamy gorącą wodą i wyjmujemy naszą potrawę.
Smacznego!
...bo domowe jest lepsze!
#browin #bodomowejestlepsze #gotujzwykopem #przepisy
źródło: comment_YDCSBdoGH6UjCzKv4t3tmyW8TYu2Zu58.jpg
Pobierz