Mirki Kupiłem na jesieni 2016 telefon Sony Xperia Z3 Compact. Od początku nie domykała się do końca klapka pod którą jest karta microSD oraz gniazdo ładowania telefonu. Zignorowałem to, w międzyczasie ta klapka mi się porysowała, ale to nic. Obecnie sama z siebie wyskakuje mi karta microSD ze złącza pod tą klapką. Naprawiłem to usztywniając luz kawałkiem papieru.Jednak chciałbym to oddać na gwarancje. I stąd moje pytanie, jak oddając to na gwarancję do sklepu opisać/zrobić by mi nie powiedzieli, że to z mojej winy? Doczytałem, że ta klapka często jest problemem w tym telefonie i może powodować nieszczelność. Wiem, mogłem oddać od razu na gwarancje.
@JoannitaPL: Jak sam napisałeś - > Wiem, mogłem oddać od razu na gwarancje. Klapka jest jednocześnie uszczelką. Jeśli nawpadało Ci tam wody i będzie w środku wilgoć, a oni zobaczą, że klapka jest rozwalona to możesz liczyć się z odmową naprawy.
@powrutkrula: Nie woda tam nigdy się nie dostała. Chodzi o to, żeby jak oddam na gwarancję bo mi wyskakuje karta SD, żeby nie powiedzieli, że to moja wina jest bo porysowana klapka.
Spróbuj oddać na gwarancję. Moim zdaniem warto spróbować. Jak Ci odrzucą to oddasz do serwisu. Nawet w teletorium Ci to zrobią. Koszt nie powinien być duży.
Chciałbym oficjalnie NAPLUĆ z tego miejsca na każdego któremu nie chcę się dziś iść na #wybory nie zależnie od tego na kogo by zagłosował. Oczywiście podwójnie chciałbym OPLUĆ tych którym się dziś nie chcę iść ale będą pisać o polityce na mirko regularnie.
DOSKONALA BRUNETKA ? Faceci jak ona wam sie podoba ? Kobiety co myslicie o takim stylu? Te paznokcie, usta, rzesy, makijaz, piersy itd. Ocencie jej wyglad
Kupiłem na jesieni 2016 telefon Sony Xperia Z3 Compact. Od początku nie domykała się do końca klapka pod którą jest karta microSD oraz gniazdo ładowania telefonu. Zignorowałem to, w międzyczasie ta klapka mi się porysowała, ale to nic. Obecnie sama z siebie wyskakuje mi karta microSD ze złącza pod tą klapką. Naprawiłem to usztywniając luz kawałkiem papieru.Jednak chciałbym to oddać na gwarancje. I stąd moje pytanie, jak oddając to na gwarancję do sklepu opisać/zrobić by mi nie powiedzieli, że to z mojej winy?
Doczytałem, że ta klapka często jest problemem w tym telefonie i może powodować nieszczelność. Wiem, mogłem oddać od razu na gwarancje.
#sony #telefony #gwarancja #naprawatelefonu
Nie woda tam nigdy się nie dostała. Chodzi o to, żeby jak oddam na gwarancję bo mi wyskakuje karta SD, żeby nie powiedzieli, że to moja wina jest bo porysowana klapka.
Nawet w teletorium Ci to zrobią. Koszt nie powinien być duży.