Miraski od #epapieros #epapierosy, mam problem. Kupiłem Smok TFV4 mini w zestawie z dwiema grzałkami TF-CLP2 Core i TF-S6 Core, żeby podłączyć go do Evic'a vtc mini. Do tej pory jechałem na Cubis'ie i grzałkach SS-316 w trybie VT. Generalnie to jest jakaś maskra. Obie te grzałki powodują śladową wizualnie ale niesamowicie gryzącą i duszącą chmurkę i to właściwie na tyle. W trybie FV próbowałem od minimum do maksa i efekt ten sam, chociaż przy wyższym napięciu bardziej skwierczy. O co tu chodzi? Zapytałbym na wiadomym forum, ale będzie ! EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY I WAPOWANIE BĘDZIE MOŻNA CZYNIĆ TYLKO Z LICENCJĄ BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD UPUSZCZĄ MODA NA PODŁOGĘ
@przyprawca: Miałem taki sam zestaw. Grzałka TF-CLP2 najlepiej działa (i daje baaardzo fajny smak) przy ok. 70w i jest kompletnie nieużywalna na dłuższą metę z Eviciem. 1 akumulator to stanowczo za mało.
@hjrhombre: Wiadomka, zalałem, odczekałem wszystko jak trzeba. Rozumiem, że na tych grzałkach nie ma opcji na VC, czyli jedyne co można zmieniać to jest napięcie? Serio - nie mam pojęcia OCB.
@przyprawca: To jak ty je w końcu próbujesz odpalać? Chyba nie na kontroli temperatury? Daj po prostu normalny tryb power, ustaw 70w, claptony mają to do siebie że chwile się nagrzewają, powinno być ok.
@AreQPL: zwyczajny, już nie pamiętam firmy (bodaj SONY ale nie ma oznaczenia), 18650 2600mAh 3,7V w pełni naładowany. Nigdy nie było z nimi problemu. Nie wiem, może jestem nieprzyzwyczajony do tych dużych grzałek, ale to jest takie uczucie jak byś walił bucha kiepskiego zielska #pdk - tzn gryząco-duszące bez większej ilości dymu. I nie jest to kwestia suchej grzałki - umiem odróżnić :)
@przyprawca: Oczywiście nie twierdzę, że nie umiesz odróżnić :D Co się wyświetla na ekranie evica gdy przytrzymasz przycisk? Zmieniają się waty na mniejsze czy pozostaje równe 70?
@AreQPL: zostaje ile było ustawione. Jeszcze mam podejrzenie, że jest pomyłka w oznaczeniu butli liquidu, którą kupiłem. Miała być 6 ale może jakimś cudem wlali jakąś 18-tkę i stąd to wrażenie. Muszę sprawdzić na tym starym Cubisie.
@przyprawca: 6 to dość duża moc na tą grzałkę. Nie wiem jak używałeś Cubisa, ale może po prostu za słabo się zaciągasz? Tutaj typowo trzeba mocno "pociągnąć" bezpośrednio do płuc. Korzystam właśnie z tej grzałki i jest świetna.
@przyprawca: Są dostępne 3mg w sklepach. Ja osobiście robię swoje, 1mg i 3mg, w zależności od tego czego obecnie używam :D. Ważne też jest to, by liquid był w odpowiednim stężeniu gliceryny do glikolu. Jakiej firmy masz teraz liquid?
! EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY I WAPOWANIE BĘDZIE MOŻNA CZYNIĆ TYLKO Z LICENCJĄ BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD UPUSZCZĄ MODA NA PODŁOGĘ
Komentarz usunięty przez moderatora
Co się wyświetla na ekranie evica gdy przytrzymasz przycisk? Zmieniają się waty na mniejsze czy pozostaje równe 70?