@M1r14mSh4d3: zaiste koncerny zaczeły olewać CIT a małych i tak dociśnięto, bo gdyby nie to luka była by większa Luka w vacie wzrosłą z 8 % do 25%. W akcyzie też pojawiły się przewały. Kompradorzy w natarciu
@brmstufldigart: po pierwsze, jestem kobietą, po drugie w niczym się nie pomyliłam i przyjdzie ci odszczekać, ale jako rodowity neuropejczyk zapewne nie będziesz miał tyle honoru by przyznać się do błędu. A teraz żegnam.
@M1r14mSh4d3: Szacunkowe wykonanie za 2015 to niecałe 26mld. A więc błąd jest już na początku. Po drugie - trochę robisz #!$%@?ę z logiki przyjmując 2007 (prawie najlepszy rok przychodów z cit w historii) jako punkt odniesienia i w dodatku przed kryzysem.
A teraz ja czekam na potwierdzenie rewelacji o 60% wzrostu zysku
@filiprem: my się nadal nie rozumiemy. Wykazany w sprawozdaniach finansowych zysk przed opodatkowaniem jest nadal taki sam, skoro zapłacony od niego podatek jest taki sam.
A jeśli rzeczywiście przychody zwiększyły się o 100% to znaczy to, że rentowność sprzedaży spadła o połowę. Wnioski są takie.. albo zarządzają tymi spółkami debile albo w mądry sposób korzystają z dozwolonych prawem optymalizacji podatkowych.
A masz może wyliczenia, jakąś publikację na ten temat? p.s.
| #ciekawostki | #polityka | #podatki | #cit | #polska | #zlotywiekpo | #zielonawyspa |
Gdyby "zysk" wzrósł o 60% to tym samym wzrosłaby "podstawa opodatkowania" a więc i podatek.
Może mylisz przychód z zyskiem?
Luka w vacie wzrosłą z 8 % do 25%. W akcyzie też pojawiły się przewały.
Kompradorzy w natarciu
Powiedzmy jednak, że chodziło tobie o szacunkowe za 2015, to i tak się troszeczkę pomyliłeś we wpływach
Proszę o dane, że "zyski" wzrosły o 60% bo jak dla mnie, to one spadły skoro stawka podatkowa się nie zmieniła
A teraz ja czekam na potwierdzenie rewelacji o 60% wzrostu zysku
@M1r14mSh4d3: a operatywne wykonanie budżetu za 2007 rok mówi co innego:
A jeśli rzeczywiście przychody zwiększyły się o 100% to znaczy to, że rentowność sprzedaży spadła o połowę.
Wnioski są takie.. albo zarządzają tymi spółkami debile albo w mądry sposób korzystają z dozwolonych prawem optymalizacji podatkowych.
A masz może wyliczenia, jakąś publikację na ten temat?
p.s.