Wpis z mikrobloga

Nie myślicie, że przydałby się jakiś dodatkowy odnośnik w wiadomości, który wskazywałby wiadomość, do której skierowana jest dana odpowiedź? Prościej ujmując, w obecnej postaci pisząc "@użytkownik:" (lub klikając odpowiedz) sprawiamy, że dana osoba dostaje powiadomienie, ale jeżeli ktoś czytający wątek chce dowiedzieć się jak wyglądał post, na który odpowiedź właśnie przeczytał to albo przeszuka stronę wpisując 'użytkownik', albo będzie musiał przejrzeć poprzednie wiadomości. Moim zdaniem powinien powstać dodatkowy przycisk typu "skocz do nadrzędnego posta", lub klikanie na "@użytkownik" powinno w pierwszej kolejności przenosić do wyższego posta, a dopiero z niego ewentualnie można by przejść do profilu użytkownika.

#maciejpsuje #wykop #pytanie
  • 11
@paprok: Właśnie, napisałeś "zaznaczyć". To jest właśnie interakcja. Przy okazji, cytowanie całej treści każdego posta podczas odpowiedzi też nie jest dobre, bo zwiększy ilość tekstu, przez którą będzie trzeba przechodzić podczas czytania wątku. Wyobraź sobie, że czytasz od początku wątek i każdy post ma co najmniej 6-7 linijek. Będziesz musiał przejść przez dwukrotność tekstu zawsze pomijając pierwszą część odpowiedzi. Czy to ma sens?

No i bezsensowne jest, że zadajesz mi pytanie
@paprok: Kliknięcie odpowiedz jest wymagane, zaznaczenie tekstu nie.

Zresztą nadal nie rozumiem do czego chcesz mnie przekonać. Ja daję pomysł, żeby wrzucić mały przycisk powrotu do "nadrzędnej wiadomości", a Ty radzisz mi, żeby cytować wiadomości przy odpowiadaniu.
@Viters: bo to na jedno wychodzi.... zamiast skakać do góry, wystarczy zacytować przy odpowiedzi. efekt ten sam - wiesz do czego odnosi się odpowiedź. tak samo jak tag [quote] na forach.