Wpis z mikrobloga

• 151
Właśnie sobie tak myślę.. Ludzie mieszkający w #uk lubią podróżować. Moi znajomi właśnie pakują się do Rygi, gadam z moim wspólnikiem który siedzi na Florydzie, mój współlokator jesy teraz na Filipinach, a niedługo leci również do Japonii. Moi inni znajomi lecą do Barcelony i pomyśleć, że większość tych ludzi pracuje za minimalną..

Moi znajomi z Pl się cieszą jak raz w roku mogą nad Polskie może pojechać..

#podroze #przemyslenia #takaprawda #emigracja
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@silver_spike: ja i moj niebieski za miesiąc wprowadzamy sie do takiej chaty (2 sypialnie,ogród, łazienka salon i kuchnia, świeżo po remoncie), oboje jesteśmy na 1200/msc. Ja uzywam markowych kosmetyków, oboje nie ubieramy sie w szmaty z primarka tylko cos lepszego, wypady na miasto co weekend, podróże, restauracje i inne gadżety. Mieszkanie na pokoju w 10 i jedzenie gowna? Twój argument jest inwalida
potocko - @silver_spike: ja i moj niebieski za miesiąc wprowadzamy sie do takiej chat...

źródło: comment_CW1svYKSw9hrCeYNWmXXYjoNnHQB6F4m.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@potocko: czyli około 250GBP więcej niż wynosi minimalna, o której rozmawialiśmy? Nie widzisz różnicy? Strasznie się obruszyłaś - fajnie, że masz na markowe kosmetyki, ale nie o tym była rozmowa, a o tym, że łatwo jest zarabiając 1050 odłożyć 400GBP w drogiej Anglii i że Polacy nie jeżdżą na wakacje, co nie jest prawdą, bo masa Polaków jeździ za granicę kilka razy do roku.
  • Odpowiedz
@potocko: gdzie to napisałem? Napisałem, że według moich doświadczeń 3 tys funtów netto da się przełożyć na 5 tysięcy złotych w Polsce, i że to drugie jest łatwiej osiągalne dla Polaka. Są koszty, które są wyższe jak samochody czy elektronika, ale pozostałe wychodzą lepiej przy tej drugiej kwocie w Polsce. Nazwałaś mnie idiotą według opinii, której nie wydałem? Spokojnie z 2400 funtów da się żyć, ale uważam, że w pojedynkę
  • Odpowiedz
@silver_spike: zarabiać minimalną i odkładać 400 funtów to c--j nie życie, nigdy bym się takiego wyzwania nie podjął. ale pomiędzy 3k funtów albo 5k pln to wybieram bezdyskusyjnie pierwsze
  • Odpowiedz
@fruity: i na tym polegają decyzje w życiu, że każdy podejmuje je według siebie i na własnych warunkach czy doświadczeniach, ja @potocko nie nazwałbym idiotką, gdy ma inne zdanie, jej to przychodzi łatwo w moją stronę. Jeszcze pytanie, gdzie te 3 tysiące funtów zarobisz, ja piszę o większych miastach - z nimi mam doświadczenie, inaczej jak to napisał @sorek wyjdzie w mniejszych.
  • Odpowiedz
Ja na następne wakacje zamierzam pojechać do Seoulu, Korei południowej

@Shinoa: a ja bym własnie najbardziej nie chciał tam pojechać bo gonciarz swoją osobą obrzydził mi ten kraj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz