Wpis z mikrobloga

Siema Mirki z #kodi #emigracja #uk i trochę #cebula. Używałem do tej pory telewizora tylko do konsoli i filmów z HDD. W formularzu tvlicence zaznaczyłem że nie oglądam telewizji nadawanej na żywo, nie płacę i mam spokój. Ostatnio zakupiłem w promocji Amazon fire stick i postawiłem na nim kodi z dodatkiem the beast i mam zamiar dołożyć do tego jakiś streaming np weebo co by trochę polskości posłuchać w domu. Co w takiej sprawie z tvlicence? Wiem że niby trzeba jak się streamuje live tv, ale jak oni mi to sprawdzą /udowadnią?
  • 7
To że trzeba to już, jak napisałem, wiem. Pytanie brzmi jak oni zweryfikują to że nie płacę a oglądam? Nie mam żadnej anteny podpiętej, dekodera, żaden sygnał nie jest wylapywany bezpośrednio przez odbiornik.
Pytanie brzmi jak oni zweryfikują to że nie płacę a oglądam?

@bialy1337: Nie sprawdzą, dopóki sam im nie dasz okazji by to zrobili. Pamiętaj - z TV License żadnego kontaktu, żadnych imion, nazwisk i danych osobistych. Nie ma obowiązku nawiązywać z nimi żadnego kontaktu ani udzielać jakichkolwiek informacji. Jeżeli jednak zdobędą dowody, że oglądasz TV na żywo, to sprawę w sądzie masz gwarantowaną. A czy płacić - to już sam sobie