Wpis z mikrobloga

Mirki co to może być ? Nowy telefon z androidem, bateria jak wyładuje sie do zera i ponownie sie go włączy(bez ładowania) to pokazuje juz np 38% stanu baterii i faktycznie działa jakby tyle miała, Telefon ładowany do 100% kilka razy rozładowany do zera a problem pozostał, co to może byc ? ( z tego co czytałem te goowno aplikacje do kalibracji baterii nie działaja) #android #telefony #pytanie
  • 9
@peranyc123: Ciężko coś powiedzieć nie widząc telefonu i gdybajac przez internet ale główna zasada napraw telefonów z androidem opiera się na ustawieniach fabrycznych, a jak nie pomoże to wgranie romu na czysto.
Te apki do kalibracji to szajs który często tylko bardziej #!$%@? wskaźnik baterii.
@vegaushp: Dzieki za odp. Jeszcze spróbuje ustawienia fabryczne przywrócić, niby taka błahostka ale denerwuje ze niby 0% stanu naładowania a po włączeniu jeszcze spokojnie jeden dzień działa
@dwa_koty_kastrowane: Akurat ja w to nie wierze, bo miałem kiedyś telefon z aku Li-po i bardzo czesto wyładowywał sie do zera a po 7 latach praktycznie trzymał "jak nowy" zresztą zabezpieczenia telefonu nie pozwolą rozładować go do zera, tylko trzymaja jakiś zapas energii żeby faktycznie go nie zniszczyć
@dwa_koty_kastrowane: Wiem że to niepopularna opinia, że teraz aku nie mają efektu pamieci itd ale jakos mój tablet co był czesto doładowywany z różnych poziomów naładowania, to jakos dziwnym trafem już po ok 1,5 roku duzo słabiej trzymał, ale to pewnie wina baterii a nie czestego doładowywania
Jak nie pomoże przywrócenie ustawień fabrycznych to oddaj go na reklamacje najlepiej. Chyba, że nie masz to wtedy do jakiegoś serwisu. Ja ostatnio miałem uszkodzona baterię w swoim i załatwiłem to w teletorium.