Nawiązując do wpisu @Jasik123 Pozwoliłem sobie zrobić podobny plakat, tylko że przy wykorzystaniu autentycznej mapy(Openstreetmap). Nie jest może idealnie, ale już trochę wymiękałem przy tabelach w QGIS. Format B0, skala 1:100000.
@bartosaq: dzięki :) Coś czuję, że wejdzie do masowej produkcji wśród znajomych :D Jedna dla mnie, jedna dla mireczka, którego mi wykopoczta wylosowała, jedna dla kumpla urzędnika, @Sepzpietryny pewnie też będzie chciał... :)
@npsr: Zrobiłem na szybko z logo, ale w tym formacie mi średnio pasi, musiałbym zmienić projekt na taki bez ramki i znaleźć trochę wolnego miejsca w dolnym rogu.
@wetnosekoala: Dlatego jest to żółty przechodzący w pomarańcz (⌐͡■͜ʖ͡■) Zapewniam cię że na wydruku będzie wyglądać zupełnie inaczej niż na ekranie monitora, nie wspominając o kompresji na obrazku podglądowym.
@npsr: Mam inny projekt o którym przypomniał mi dziś @michalec ,planuję oprawić w ramę pierwszą znaną mapę Łodzi, tylko muszę jakoś sie pozbyć tego loga
@kocham_jeze: Osobiście korzystam z QGIS(opensourceowy program do GIS). Importujesz za pomocą wtyczki mapę z OSM(Openstreetmap) interesującego cię fragmentu i potem żeby dostosować do druku musisz się trochę pobawić tabelą atrybutów(np. żeby oznaczyć tylko główne arterie) i wybierasz interesujący cię styl linii. Potem eksportujesz całość do PDF/SVG i takim plikiem z grafiką wektorową możesz manipulować w programach graficznych.
Można też całość przygotować w QGIS, ale ja nie jestem fanem takiego rozwiązania.
Nawiązując do wpisu @Jasik123 Pozwoliłem sobie zrobić podobny plakat, tylko że przy wykorzystaniu autentycznej mapy(Openstreetmap). Nie jest może idealnie, ale już trochę wymiękałem przy tabelach w QGIS. Format B0, skala 1:100000.
Jak ktoś chce to mogę wrzucić PDF
Tak czy inaczej, propsuję :)
Podgląd długo się wczytuje, ale pobrać można od razu.
https://www.docdroid.net/pvYyaRu/z-logo.pdf.html
Można też całość przygotować w QGIS, ale ja nie jestem fanem takiego rozwiązania.
PS.