Wpis z mikrobloga

Bardzo mnie to irytuje, po prostu nie rozumiem podejścia polaków do problemu uchodźców. Efektem Waszych działań będzie śmierć, śmierć kobiet, dzieci i ich ojców. Kabaret, ile w Was musi być jadu, ile nienawiści, jak wiele złych rzeczy w życiu musiało Was spotkać, że potraficie odwrócić się plecami do ludzi potrzebujących. Arogancka prawica już nie wie w czyje życie bardziej się wtrącić. Załamani ludzie którzy ostatkami sił wyrwali się z krajów gdzie panuje terror, gdzie tracą bliskich, gdzie śmierć jest na porządku dziennym powinni otrzymać od nas pomoc. Lękliwe, przestraszone małe dzieci, czemu są winne? Efekty są takie, chude, przestraszone, wygłodzone, do końca życia będą żyły z głębokimi ranami w delikatnej psychice, z ranami które nigdy się nie zabliźnią, które każdego dnia będą im przypominać huk, wystrzały karabinów, krzyki żołnierzy. Wartości którymi powinniśmy się kierować to dobro dzieci, ich spokój o byt, przyszłość, możemy im to zapewnić, musimy tylko chcieć. Apatia szerzy się wśród naszego społeczeństwa, zakaz aborcji, eutanazji, zakażmy w ogóle podejmowania jakiejkolwiek decyzji samemu. Kto jest winny wojny we wschodnich krajach, te małe istotki? Ów dzieci w swoim życiu spokoju już nie zaznają, możemy tylko załagodzić ich cierpienia. Warto czasem zatrzymać się i zastanowić nas swoimi działaniami, przekalkulować swoje poglądy wliczając w to element życia.

#uchodzcy #polityka #polska #dobrazmiana #wykop #neuropa #bekazpodludzi #bekazpisu #bekazkatoli #bekazprawakow
kosodowian - Bardzo mnie to irytuje, po prostu nie rozumiem podejścia polaków do prob...

źródło: comment_2WlWyXB0Y4MfYMdGaFwv5ij7qG7pk8Pl.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
@kosodowian: Oni są tak zindoktrynowani masową propagandą, że rozumieją słowo "uchodźca" jako "wróg". Nie przetłumaczysz, że chodzi o ciężko skrzywdzonych ludzi (w tym dzieci) chcących żyć. Chrzejścijanie, podobno.
  • Odpowiedz
@kosodowian @Andreth: Wszystko ładnie pięknie, tylko że wśród tych niewinnych ludzi są osoby owładnięte fanatyzmem islamskim. Jak ich rozpoznać i nie wpuścić do kraju? Jak nie dopuścić do radykalizowania się uchodźców po zamieszkaniu w Polsce?
  • Odpowiedz
tylko że wśród tych niewinnych ludzi są osoby owładnięte fanatyzmem islamskim

@redrubies: A ile ich jest? Co ci będą w stanie zrobić? I od samego fanatyzmu człowiek nie zaczyna zabijać. Wśród Polaków jest masa świrów (wystarczy internet odpalić), nie boisz sie chyba wyjść z domu, bo ci głowę odetna maczetą? Na Zachodzie jest obecnie coś 2 mln uchodźców, ilu wśród nich zamachowców? Kilku? Kilkunastu? Kilkudziesięciu? Kilka czy kilkadziesiat tysiecy uchodźców, rozmieszczonych
  • Odpowiedz
@Andreth: Aha, czyli kilkadziesiąt terrorystów to żadne zagrożenie. Ja mam zupełnie inne zdanie, ci terroryści organizują się nadzwyczaj sprawnie i szybko. Dzisiaj jest ich kilkadziesiąt czy kilkaset, jutro będą tysiące, pojutrze dziesiątki i setki tysięcy.
  • Odpowiedz