Aktywne Wpisy
tindeRoman +246
Kupiłem sobie najmocniejszy możliwy paralizator i wam też to polecam. W Krakowie i innych polskich miastach roi się od patologii z „psieckami” bez kagańca ani smyczy, więc rozwiązanie jest jedno - jeśli taki pies choćby źle na ciebie spojrzy, przepuść przez niego całą moc swojego paralizatora aż będzie sztywny, ale zostaw trochę baterii na samoobronę przed rozwścieczonym właścicielem. Jeśli ci ludzie nie są w stanie zaakceptować że życie człowieka jest ważniejsze niż
Influ3nD +660
Całą grę wraz z dodatkiem przeszedłem na monitorze 19" LG. Grało się znakomicie.
Jakiś czas temu wymieniłem monitor na 24" Dell U2412M. I teraz mam problem z Wiedźminem i kontrastem.
Gamma podbita do maksimum (lewy znaczek ledwo widoczny) i:
- w słoneczny dzień (growy) wszystko jest dobrze widoczne, chociaż taka gamma wypala oczy.
- w pochmurny lub deszczowy dzień mam wybór - albo przykleić się nosem do ekranu, żeby coś dostrzec, albo wypić Kota i wypalać sobie oczy, podziwiając zbyt jasną czarno-białą scenerię.
- poranki i wieczory podziwiam naćpany Kotem;
Nie da się grać dłużej, niż 20-30 minut - po tym czasie oczy usiłują wypłynąć mi na klawiaturę lub uciec na drugą stronę czaszki.
Na pulpicie jest OK, we wszystkich pozostałych grach jest OK (testowane na: Starcraft 2, WoWs, Far Cry 3, Rome II, AW, WT, GTA V). Tylko Wiedźmin 3 jest mocno problematyczny;
Zgaduję, że należy dla tej gry indywidualnie ustawić kontrast i jasność - jest jakiś program do tego pod karty nVidia?
#pcmasterrace #wiedzmin3
@Stah-Schek: Można ustawić tylko jasność (gamma). Na najniższym poziomie mało widać nawet w dzień, na najwyższym jest tak, jak opisałem wyżej; Regulacja kontrastu pewnie rozwiązałaby problem;
@Xarazix: Trzymam się z daleka od oprogramowania tego typu. Złe skojarzenia i wspomnienia.