Wpis z mikrobloga

@dlugi8: wiem ze nie bedzie. Mialem przez chwile wersje global - no droga jak przez mękę. Chwile z aktualizacjami poczekam i zobacze co takiego inni wymysla. Na chwile obecna mam mi4c i jak dla mnie jest to telefon idealny. No i kolejna sprawa - migracja profilu z redmi3 do mi4c - wielkie WOW - uruchamiasz kod qr i samo sie przegrywa po wifi. zgranie i konfiguracja 95% - 15 min.
  • Odpowiedz
@Karol_ek: wersja global to ta na odblokowany bootloader? Co z nia nie tak?
Siedze od ponad 2 tyg na tej wersji na zablokowany bootloader i wstrzymuje się ze sciąganiem.
Zastanawiam sie czy sciagac bootloader
  • Odpowiedz
@dlugi8: nie wiem moze zle nazwalem ta wersje, chodzi mi o rom ktory dostalem ze wstepnie wgranym jezykiem Polskim - brak 100% tumaczen, dziwne zasady wybierania domyslnych aplikacji, slaby odbior gps. Dziwne ze zmiana softu na miuipolska z miejca to poprawilo. Juz nie wspominajac o slabych themach.
  • Odpowiedz
@Karol_ek: Aha to chyba rom sprzed tego na zablokowany bootloader. Ten co podaje @messi456 sam go teraz uzywam i jest calkiem spolszczony problemu z gps nie ma za bardzo w miescie rewelacja, u mnie w domu czasami tylko trudno lapie ale to chyba nie wina romu. Jak najbardziej polecam. Aczkolwiek chyba odblokowanie bootloadera i wgranie tegona odblokowany jest chyba barziej przyszlościowy, ale sam mam dylemat czt przechodzić na niego.
  • Odpowiedz
@dlugi8: Wole jednak odblokowoać bootloader a później już instalować ten rom z możliwością aktualizacji. odblokowanie rom KLIK i instalacja xiaomi.eu wg instrukcji klik i to by było na tyle z kombinacji. Dobrze myślę??
  • Odpowiedz
@kamilg16: No gdybym teraz kupował telefon tez bym zrobił tak od razu (wtedy jeszcze nie można było odblokować)
Tylko jeśli jest w niemczech to będziesz go miał pewnie jutro lub w poniedzialek. A jeśli nie wyslales prosby o odblokowanie bootloadera to lipa bo dostaniesz zgode chyba za okolo 10 dni. Przez ten czas będziesz musiał się przemęczyć na stystemie angielsko\chinskim bo tak jest domyslnie ze spemall jezeli nei prosiles o
  • Odpowiedz
przeczekam.... myśle że warto, bardziej przyszłościowe. powiedz mi jeszcze, w tej instrukcji klik Punkt "2. Pobieranie Recovery Zbiór recovery TWRP" który twrp wybrać? To jest jakaś różnica? reszte na sucho bez telefonu widzę ze nie powinno być problemu.
  • Odpowiedz
@dlugi8: no ja wyslalem request do odblokowania, ale wczesniej udalo sie zrobic ten myk bez odblokowywania. tak czy siak chwile mam spokoju. No i mi4c chyba nie ma blokady bootloadera, skoro twrp poszedl bez problemu. No nic, za pare dni lece do fachury od mi to nim pogadam o mozliwosciach na przyszlosc
  • Odpowiedz
@dlugi8: ja ze spallman miałem miui.EU wgrane i mam 0 problemów z nim tylko ten brak aktualizacji, ponoć zablokowany mam, AA i jeszcze od nich dostałem szkło hartowane po napisaniu do nich na telchina
  • Odpowiedz